Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Για πρώτη φορά μπροστά ο Μπεν Κάρσον στην προεκλογική κούρσα, στις ΗΠΑ

Για πρώτη φορά μπροστά ο Μπεν Κάρσον στη...

Στη μάχη για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων

Πρώτη φορά υπερέχει δημοσκοπικά ο μαύρος νευροχειρουργός Μπεν Κάρσον, ο οποίος είναι υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2016, από τον δημοφιλή αν και πολυσυζητημένο πολυεκατομμυριούχο επιχειρηματία Ντόναλντ Τραμπ.

Η σχετική δημοσκόπηση όπως αναφέρει το σάιτ της εφημερίδας Έθνος και δημοσιοποίησε και το τηλεοπτικό κανάλι Mega, δόθηκε σήμερα 27 Οκτωβρίου 2015 στη δημοσιότητα και αφορά στην πρόθεση ψήφου των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων.

Το νέο αυτό πρόσωπο στην πολιτική σκηνή και προς το παρόν ο μοναδικός μαύρος υποψήφιος για τον Λευκό Οίκο, συγκεντρώνει ποσοστό 26% μεταξύ των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση της εφημερίδας New York Times και του μεγάλου τηλεοπτικού δικτύου CBS.

Αυτό σημαίνει ότι περνάει για πρώτη φορά σε πανεθνική κλίμακα, μπροστά από τον μεγιστάνα του κατασκευαστικού τομέα Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος έρχεται δεύτερος με ποσοστό 22%.

Ωστόσο, η διαφορά των δύο υποψηφίων για το χρίσμα του κόμματος βρίσκεται πάντως εντός του περιθωρίου λάθους της δημοσκόπησης, που είναι συν - πλην 6%.

Στην ίδια μέτρηση, στην 3η θέση βρίσκεται ο γερουσιαστής από τη Φλόριντα Μάρκο Ρούμπιο, γιος Κουβανών μεταναστών, με ποσοστό μόλις 8% και ακολουθούν και οι δύο με 7% ο Τζεμπ Μπους και η Κάρλι Φιορίνα, η πρώην διευθύνουσα σύμβουλος της Hewlett-Packard.

Τέσσερις υποψήφιοι, ο γερουσιαστής Ραντ Πολ από το Κεντάκι, ο γερουσιαστής του Τέξας Τεντ Κρουζ, ο κυβερνήτης του Οχάιο Τζον Κάσιτς και ο πρώην κυβερνήτης του Άρκανσο Μάικ Χάκαμπι βρίσκονται όλοι μαζί στην τελευταία θέση με ποσοστό 4%.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις