Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Άγγελος Τσιγκρής: «Στον αέρα η έγκαιρη καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης στους παραγωγούς…»

Άγγελος Τσιγκρής: «Στον αέρα η έγκαιρη κ...

Με αφορμή την καθυστέρηση στην πληρωμή της προκαταβολής του 50%

Με αφορμή την καθυστέρηση στην πληρωμή της προκαταβολής του 50% της ενιαίας ενίσχυσης στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, ο Άγγελος Τσιγκρής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για πρώτη φορά στα χρονικά της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) οι 700.000 περίπου αγρότες και κτηνοτρόφοι, δεν πληρώνονται μέσα στον Οκτώβριο την προκαταβολή του 50% της ενιαίας ενίσχυσης, λόγω της αδυναμίας και αβελτηρίας της Κυβέρνησης εδώ και οκτώ μήνες να βγάλει μια στοιχειώδη απόφαση για τα σχέδια βόσκησης της χώρας, απαραίτητη για την πληρωμή των κοινοτικών επιδοτήσεων.

Επίσης, για πρώτη φορά στην ιστορία της ΚΑΠ για τα ελληνικά δεδομένα φαίνεται ότι δεν θα ανακοινωθούν τα οριστικά δικαιώματα στην ώρα τους, μέχρι το τέλος του έτους.

Βρισκόμαστε ήδη στα τέλη Οκτωβρίου και δυστυχώς τίποτε δεν έχει οριστικοποιηθεί για τα προσωρινά δικαιώματα αφού δεν έχουν καν ανακοινωθεί ούτε οι επιλέξιμες βοσκοτοπικές εκτάσεις, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να βρίσκονται μετέωροι και να στερούνται - άδικα και παράλογα - εισοδήματα, άκρως απαραίτητα για την επιβίωση των οικογενειών και τη βιωσιμότητα των εκμεταλλεύσεών τους.

Ως εκ τούτου, το Υπουργείο δεν θα προλάβει να έχει έτοιμα τα διαχειριστικά σχέδια και συνεπώς δεν θα ανακοινωθούν τα προσωρινά δικαιώματα μέσα στο 2015, παρά τη ρητή δέσμευση του Υπουργείου ότι τα οριστικά σχέδια βόσκησης -αναγκαία για την πληρωμή της ενιαίας ενίσχυσης- θα ήταν έτοιμα μέχρι τις 15 Αυγούστου.

Σε περίοδο οικονομικής κρίσης, ο πρωτογενής τομέας αποτελεί ασφαλή διέξοδο για τη χώρα, με την αύξηση του παραγόμενου πλούτου και της απασχόλησης.

Είναι, πλέον, απαραίτητο να επενδύσουμε μακροπρόθεσμα στον αγροτικό και τον κτηνοτροφικό τομέα του τόπου, που αποτελούν διαχρονικά ασφαλείς τομείς αύξησης του εθνικού μας πλούτου. Το αξίζουν οι Έλληνες αγρότες και μπορούμε να τα καταφέρουμε…»._

____________________

Ο Άγγελος Τσιγκρής έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις