Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Η χθεσινή διαδήλωση έγινε… εξουσία και η διαμαρτυρία έγινε… κυβέρνηση

Η χθεσινή διαδήλωση έγινε… εξουσία  και ...

Του Θανάση Νταβλούρου, πρώην βουλευτή Αχαϊας Ν.Δ

Οι ορκισμένοι «αντιμνημονιακοί» του χθες έχουν γίνει «μνημονιακότεροι των μνημονιακών», όπως οι ίδιοι είχαν κάνει τον σχετικό διαχωρισμό, διχάζοντας την ελληνική κοινωνία.

 

Το ετερόκλητο κυβερνητικό συνονθύλευμα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αυτοί που υπόσχονταν ότι θα έδιωχναν την τρόικα και θα καταργούσαν το μνημόνιο, κάνοντας λόγο ακόμη και για… κρεμάλες στο Σύνταγμα για τους «δοσίλογους» και «Γερμανοτσολιάδες», έφεραν το τρίτο και χειρότερο μνημόνιο, τις επιπτώσεις του οποίου βιώνει ήδη η ελληνική κοινωνία.

 

«Δεύτερη φορά Αριστερά», ζούμε πρωτοφανείς καταστάσεις με τα πιο σκληρά μέτρα που έχει ζήσει η χώρα να είναι προ των πυλών.

Εκτός από την άνευ προηγουμένου φοροεπιδρομή που εξελίσσεται και στην οποία κυριαρχεί ο ΕΝΦΙΑ (αυτός που υποτίθεται ότι θα καταργούσαν), συντάξεις καταργούνται, η μάθηση των παιδιών τιμωρείται στυγνά με έναν ανεκδιήγητο ΦΠΑ, οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση από την επερχόμενη υπερφορολόγηση τους που θα διώξει πολλούς από τα χωράφια, η ανεργία συνεχίζει την αλματώδη αύξηση της και η πραγματική οικονομία έχει γονατίσει από την επιβολή των κεφαλαιακών ελέγχων.

 

Η κοινωνία δεν περνάει απλώς δύσκολα, αλλά υποφέρει. Αλλά την ίδια ώρα, και παρότι γίνονται απίστευτα πράγματα, δεν… ανοίγει μύτη!

 

Διότι, απλούστατα, αυτοί που ξεσήκωναν τον κόσμο και τον κατέβαζαν στους δρόμους όταν η χώρα άρχισε να στέκεται στα πόδια της, αυτοί που εξέθρεψαν το περιβόητο κίνημα των «Αγανακτισμένων», είναι σήμερα στην εξουσία.

 

Είναι αυτοί που λαμβάνουν τα πλέον απάνθρωπα μέτρα, ασύγκριτα σκληρότερα από αυτά που πολεμούσαν και τα οποία οδηγούσαν, ωστόσο, τον τόπο σε αναπτυξιακή τροχιά.

 

Δεν είναι σχήμα λόγου αλλά η πραγματικότητα ότι η χθεσινή διαδήλωση έγινε… εξουσία και η διαμαρτυρία έγινε… κυβέρνηση. Και όχι μόνο αυτό.

 

Οι σημερινοί συγκυβερνώντες ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιδεικνύουν το πιο κυνικό πρόσωπό τους, φτάνοντας στο σημείο να γυρίζουν την πλάτη τους ακόμη και στους  πληγέντες από την κακοκαιρία αγρότες και κτηνοτρόφους...

 

Ούτε μια έμπρακτη κίνηση στήριξης των πληγέντων περιοχών, ούτε μια φωνή συμπαράστασης σ’ αυτούς που στηρίζουν με νύχια και με δόντια την αγροτική παραγωγή και την κτηνοτροφία μας, και που απειλούνται τώρα με εξαφάνιση.

 

Θαυμάστε κοινωνική ευαισθησία της κυβέρνησης: «Δεύτερη φορά Αριστερά». Αιδώς Αργείοι!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις