Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EXODOS

/

Tα «Μωρά στη φωτιά» από τη Θεσσαλονίκη για μία live εμφάνιση στην Πάτρα

Tα «Μωρά στη φωτιά» από τη Θεσσαλονίκη γ...

Αυτό το Σάββατο μετά τις 21.30 το βράδυ, στο μπαρ Ghetto

Ένα ελληνικό ροκ γκρουπ με τριαντάχρονη ιστορία και πορεία, τα «Μωρά στη φωτιά» με επικεφαλής τον Στέλιο «Σαλβαδόρ» Παπαιωάννου στο μπάσο και το τραγούδι, καταφθάνει στην Πάτρα για μία live μουσική εμφάνιση αυτό το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015, στις 21.30 το βράδυ στο Ghetto beer food & more, στην οδό Ευμήλου 8, κοντά στη ΔΕΗ.

Την μπάντα δημιούργησε ο Στέλιος «Σαλβαδόρ» Παπαιωάννου το 1984, με τον 15χρονο αδερφό του Γιώργο Παπαιωάννου και τον φίλο του "Μπάννυ" (Δημήτρη Βασιλειάδη) και μάλιστα η αρχική ονομασία τους ήταν «Τεμπέληδες της Εύφορης Κοιλάδας», όνομα που είχαν δανειστεί από την βραβευμένη ταινία του Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Σύντομα όμως η ονομασία άλλαξε και έγινε "Μωρά στη Φωτιά" ενώ στο σχήμα προστέθηκε και ο Παύλος Παυλίδης που παρέμεινε έως τα τέλη του ‘80. Το 1987 τα Μωρά στη Φωτιά κυκλοφόρησαν και τον ομώνυμο δίσκο τους γράφοντας ιστορία στο ελληνικό ροκ.

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, …καθώς οι πολιτικοί παίζουν τα παιχνίδια τους και η κοινωνία προσπαθεί να κρατηθεί, οι σύγχρονοι Δον Κιχώτες της σκηνής μας, κατεβαίνουν στην Πάτρα, με όλα τα παλιά αλλά και τα καινούργια τραγούδια τους για μια συναυλία γιορτή, σε μια έκτακτη ζωντανή εμφάνιση στο Ghetto

και καταθέτουν το δικό τους αληθινό Μανιφέστο.

Ο Στέλιος Σαλβαδόρ και τα Μωρά στη Φωτιά, με φουλ 7μελη σύνθεση (δύο ντράμερ!!) λίγες μόνο μέρες πριν μπουν στο στούντιο για την ολοκλήρωση του νέου τους δίσκου σε πείσμα των καιρών, αποφάσισαν να κάνουν μια μεγάλη στροφή και να βρεθούν μετά από αρκετά χρόνια στην Πάτρα για μια συναυλία παρέμβαση και με τα παλιά και τα νέα τους τραγούδια, μα πάνω απ’ όλα την εκρηκτική χημεία με το κοινό τους..εσάς (ξέρετε εσείς), να αφυπνίσουν συνειδήσεις σε μια χώρα που «….ταξιδεύει για νέα εποχή» αλλά αρνείται να το δει ..!

ΜΩΡΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ:

Στέλιος Σαλβαδόρ: Μπάσο-Φωνητικά

Λάκης Ραγκαζάς: Κιθάρες

Χρήστος Κωνσταντινίδης: Τύμπανα

Φώτης Τσακιρίδης: Τύμπανα

Φίλιππος Κωσταβέλης: Πλήκτρα

Δημήτρης Ματζίρης: Τρομπόνι

Κώστας Κατσαρός: Τρομπέτα, κρουστά, ήχοι synths.

Ως support θα εμφανιστούν οι Salto Mortale, οι οποίοι δημιουργήθηκαν το Μάιο του 2013 και αποτελούνται από τους Θανάση Αντωνόπουλο (φωνή,κιθάρα),Δημήτρη Μουργελά (μπάσο),Γιώργο Μαρκόπουλο (κιθάρα) και Γιώργο Φούρο (τύμπανα).

To μουσικό τους ύφος κυμαίνεται στα πλαίσια του ελληνόφωνου ροκ.

Με έδρα την Πάτρα έχουν πραγματοποιήσει live σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και εμφανίσεις μαζί με τα Υπόγεια Ρεύματα, τους Puressence, το Μίλτο Πασχαλίδη, με Στόκα, Μαχαιρίτσα, Ζουγανέλη και Σταρόβα, το Σωκράτη Μάλαμα, τα Μωρά στη Φωτιά, τον Πέτρο Θεοτοκάτο, τους Απροσάρμοστους και τους Beggar’s Blues Diary ενώ έχουν συμμετάσχει και σε διάφορα φεστιβάλ (4η Γιορτή Circulo Cooperativa,Φεστιβάλ Λίμνης Λάδωνα,1st Nidri Rock Festival, Underock Festival,12th Rapido Molino Rock Fest, Φεστιβάλ ΛΕ.ΜΟ.Μ Μήλου, let's rock festival Οινοφύτων κ.α.).

Mετά την κυκλοφορία 2 digital singles («Η Επόμενη Μέρα»-Απρίλιος 2014, «Το Κορίτσι του Βάλτου»-Ιούνιος 2014) ολοκλήρωσαν και κυκλοφόρησαν το πρώτο EP τους με τίτλο «Μία άλλη πραγματικότητα».

Πρόκειται για μία ανεξάρτητη, αυτοχρηματοδοτούμενη παραγωγή η οποία έχει "κοπεί" και σε CD σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων.

Η παραγωγή, η μίξη και το mastering έγιναν από το Σάκη Μπάστα στο Noisebox Studio στην Πάτρα.Το εξώφυλλο είναι η απεικόνιση ενός έργου του ζωγράφου Γεράσιμου Γαλιατσάτου.

To EP εκτός από τα 2 singles συμπεριλαμβάνει και ένα καινούριο κομμάτι με τίτλο «Ταξίδι δίχως τέλος».

Τα εισιτήρια στην προπώληση κοστίζουν 10 ευρώ (στο Discover).

Εκ των υποστηρικτών επικοινωνίας είναι και το thebest.gr.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life