Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Απολύσεις στο Οικοτροφείο ΙΡΙΣ Αχαΐας καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Πάτρα: Απολύσεις στο Οικοτροφείο ΙΡΙΣ Αχ...

Τι αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους

Από τους εργαζόμενους του Οικοτροφείο ψυχικά ασθενών μακράς παραμονής με υψηλού βαθμού προστασία, ΙΡΙΣ Αχαΐας, λάβαμε και δημοσιεύουμε την εξής ανακοίνωση:

«Είμαστε εργαζόμενοι  στο Οικοτροφείο ΙΡΙΣ Αχαΐας που ανήκει στην Ε.Π.Ψ.Υ.Π.Ε. ΙΡΙΣ και θέλουμε να σας αναφέρουμε τα κάτωθι:

Η Διοίκηση το τελευταίο διάστημα προέβη σε 7 απολύσεις χωρίς να υπάρχει λόγος . Ο λόγος που ανέφερε σε προφορικές συνομιλίες ήταν για να ξεκουραστούμε. Από 1/5/2015 στη βραδινή βάρδια  εργάζεται ένα άτομο το οποίο τις περισσότερες φορές είναι ανειδίκευτος εργάτης ενώ θα έπρεπε να είναι δύο άτομα το ένα εκ των οποίων νοσηλευτής.  Η μονάδα θα έπρεπε να έχει 7 νοσηλευτές ενώ έχει 4.

Ο Πρόεδρος της ΕΠΨΥΠΕ ΙΡΙΣ επικοινωνεί με το προσωπικό κατά τη διάρκεια των απογευματινών βαρδιών  και απειλεί και τρομοκρατεί το προσωπικό πως αν δεν υπακούμε πιστά σε αυτόν θα μας απολύσει. Η διοίκηση φρόντισε να καλύψει τη θέση της Διοικητικά Υπευθύνου με μέλος του ΔΣ και συγγενικό πρόσωπο του Προέδρου της Ε.Π.Ψ.Υ.Π.Ε ΙΡΙΣ

Οι βάρδιες πλέον καθορίζονται από τη Διοίκηση της Ε.Π.Ψ.Υ.ΠΕ ΙΡΙΣ και όχι από την Επιστημονικά Υπεύθυνη.

7/7/2015 Πραγματοποιήθηκε έλεγχος από επιθεωρητές υγείας και παρατηρήθηκαν οικονομικές ατασθαλίες από τη πλευρά της Διοίκησης. Αναμένεται το πόρισμα των επιθεωρητών.

Λόγω παραίτησης της ψυχιάτρου από 10/9 δεν υπάρχει ψυχίατρος να παρακολουθεί και συνταγογραφήσει τη φαρμακευτική αγωγή των ψυχικά ασθενών με αποτέλεσμα η κατάσταση να γίνεται χειρότερη και επικίνδυνη για τη σωματική ακεραιότητα ασθενών και προσωπικού.»

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις