Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Λείπουν πάνω από 5.000 θέσεις πάρκινγκ - Επανέρχεται αλλιώς η ελεγχόμενη στάθμευση - Ποιο είναι το σχέδιο της δημοτικής αρχής

Πάτρα: Λείπουν πάνω από 5.000 θέσεις πάρ...

Μεγάλη ζήτηση θέσεων στάθμευσης, μικρή η προσφορά

Περισσότερες από 5.135 θέσεις στάθμευσης λείπουν από το κέντρο της Πάτρας για να καλύψουν τις ανάγκες των οδηγών, σύμφωνα με την κυκλοφοριακή μελέτη που εισάγεται στη  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.Στην απογραφή που έγινε από τις δημοτικές υπηρεσίες, αναφέρει η Πελοπόννησος, υπολογίστηκε ότι η συνολική ζήτηση στάθμευσης ανέρχεται σε στις 13.030 θέσεις. Οι 5.135 είναι αυτές που χαρακτηρίστηκνα "παράνομες" στην απογραφή, επειδή δεν πληρούν τις προϋποθέσεις. (2.960 παρόδιες,1935 σε ιδιωτικούς σταθμούς και 243 σε δημοτικούς χώρους.

Ως ζήτηση στάθμευσης οι μελετητές όρισαν την παραοδοχή ότι αυτή ισούται με τον συνολικό αριθμό των οχημάτων που σταθμεύουν παρά την οδό και εκτός αυτής, νόμιμα και παράνομα.

ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Σύμφωνα με το σχέδιο που παρουσίασε στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ο  Αντιδήμαρχος Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Περιβάλλοντος και Έργων Υποδομής Παύλος Στάμος την Παρασκευή, ο προγραμματισμός της Δημοτικής Αρχής περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, παρκινγκ όπου θα μπορούν να παρκάρουν δωρεάν οι οδηγοί και στη συνέχεια να μεταφέρονται με λεωφορεία στο κέντρο, αλλαγές στην εκ περιτροπής στάθμευση (πρώην παρκόμετρα), παρεμβάσεις έξω από τα σχολεία της πόλης, ποδηλατόδρομους, προτάσεις για την βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχει το αστικό ΚΤΕΛ, φροντίδα για τα ΑμεΑ, αλλαγές στις πιάτσες των ΤΑΞΙ κ.α.

Δείτε αναλυτικά στην εισήγηση του κ. Στάμου, που παρουσίοασε  το thebest.gr εδώ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις