Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Παράσταση διαμαρτυρίας από τον Δήμο και εκπαιδευτικούς φορείς για τα κενά στα σχολεία

Πάτρα: Παράσταση διαμαρτυρίας από τον Δή...

Σήμερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο

Με θέμα την αναζήτηση τρόπων αντιμετώπισης της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στα σχολεία της Α/βαθμιας και Β/βαθμιας Εκπαίδευση του Δήμου, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Ανδρέας Αθανασόπουλος,  συγκάλεσε σήμερα το πρωί σύσκεψη με φορείς της εκπαίδευσης και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

Στη σύσκεψη παρέστησαν ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη.

 

Ο Δήμαρχος στο καλωσόρισμά του, επανέλαβε ότι για τη Δημοτική Αρχή είναι «απόλυτη προτεραιότητα ο χώρος της εκπαίδευσης», μίλησε για «χρόνια προβλήματα που παραμένουν αιτήματα και πρέπει επιτέλους να λυθούν» και για το λόγο αυτό, επιβάλλεται η συνεργασία όλων», επεσήμανε, δεσμευόμενος ότι τα πορίσματα της σύσκεψης, θα αξιοποιηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Αμέσως μετά ο Αντιδήμαρχος Ανδρέας Αθανασόπουλος, περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία της Πάτρας, «με τη μονιμοποίηση της υποχρηματοδότησης σε όλα τα επίπεδα, πάνω από 65%, με τα εκατοντάδες κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, με την επιβάρυνση του περιβάλλοντος των σχολείων, εξαιτίας της μείωσης κατά 10% στο μισθό των συμβασιούχων καθαριστριών. Σε όλο αυτό το σκηνικό –τόνισε- έρχεται να προστεθεί το γεγονός ότι οι λαϊκές οικογένειες βρίσκονται σε απόγνωση, αφού νέα βάρη προστίθενται στις πλάτες τους, όπως αυτά της μετακίνησης, της αγοράς των βιβλίων, της σίτισης, αλλά και της συνδρομής τους στις υποδομές των σχολείων (εξοπλισμός και συντήρηση κτιρίων)».

 

Από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τέθηκε μεταξύ άλλων εν όψει της κατάθεσης του προϋπολογισμού, για την ενίσχυση στα σχολεία της πολιτιστικής ερασιτεχνικής δημιουργίας και άλλων πολιτιστικών δράσεων για όλους τους μαθητές.

 

Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση με τους εκπροσώπους της εκπαίδευσης, τα συμπεράσματα της οποίας θα αξιοποιηθούν από τη Δημοτική Αρχή.

Ταυτόχρονα αποφασίστηκε η συνεργασία και η κοινή δράση, δεδομένου ότι είναι ώριμος πλέον ο «κοινός βηματισμός» όπως τονίστηκε, με πρώτη ενέργεια, της παράσταση διαμαρτυρίας στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, με αιτήματα:

-Να γίνει άμεσα η τρίτη κατανομή λειτουργικών αναγκών των σχολείων.

-Επαναφορά της συνολικής οικονομικής επιχορήγησης για λειτουργικές ανάγκες – ΣΑΤΑ σχολείων στα επίπεδα του 2009 2,5 – 6 εκατ. ευρώ.

-Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

-Κατάργηση της απόφασης για 10% μείωση στις αποδοχές των συμβασιούχων καθαριστριών.

-Πλήρης λειτουργία των σχολείων με μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών.

-Κάλυψη των δαπανών των αναγκών των μαθητών από τον κρατικό προϋπολογισμό: μετακίνηση, βιβλία και σίτιση.

 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν: Από το Ν.Τ. Αχαΐας της ΑΔΕΔΥ, ο Πρόεδρος Ηλίας Σκεπετάρης, ο Γραμματέας Παναγιώτης Σκιαδάς και το μέλος του Δ.Σ. Ρούλα Ντουντούμη, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας Χρήστος Σιάχος και μέλη του Δ.Σ., το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Εμμανουήλ Κυπραίος, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Τώρα για την Πάτρα» Ανδρέας Φίλιας, οι πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών και δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Σοφία Ασπρούλια και Σία Καββαδία, η Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων του Δήμου Φωτεινή Συριώτη – Κυπραίου και το Δ.Σ. της Ένωσης το μέλος της παράταξης  «Αγωνιστική Συνεργασία» Γρηγόρης Συμεωνίδης και από τον Σύλλογο Γονέων του 21ου Γυμνασίου Πάτρας, η Διονυσία Αλμύρα.

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις