Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

ΑΦΙΕΡΩΜΑ - Η Ορμή Λουξ χάρισε μοναδικές στιγμές στο πατραϊκό χάντμπολ - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ - Η Ορμή Λουξ χάρισε μοναδικές ...

Πολλούς ελληνικούς τίτλους και ευρωπαϊκές συμμετοχές

Στα 15 χρόνια συνεχούς παρουσίας της στα δρώμενα του ελληνικού και ευρωπαϊκού χάντμπολ η Ορμή Λουξ έχει χαρίσει πολλούς τίτλους στον πατραϊκό αθλητισμό, τους περισσότερους μάλιστα στην σύγχρονη ιστορία του.

Οι "λέαινες" έχουν κερδίσει συνολικά έξι πρωταθλήματα Ελλάδας και τέσσερα κύπελλα, ενώ έχουν αγωνισθεί τέσσερα συνεχόμενα χρόνια στο Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς και σε όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Η ομάδα που κέρδισε τον πρώτο τίτλο

Η ομάδα που κέρδισε τον πρώτο τίτλο

Η ομάδα που κέρδισε τον πρώτο τίτλο

Όπως θα κάνουν και σε λίγες ημέρες όπου θα συμμετάσχουν με νεανική ομάδα στο EHF Cup στις 17 και 18 Οκτωβρίου στο Νις της Σερβίας.

Από την πρώτη στιγμή η Ορμή Λουξ είχε καταφέρει να κάνει τη διαφορά, καθώς ξεχώρισε εκτός από αγωνιστικά και στον οργανωτικό τομέα.

Άλλωστε είναι και η μοναδική ομάδα με δικές της φωτογραφήσεις για ημερολόγια, αλλά και γενικότερα σε διάφορα σημαντικά σημεία της πόλης, την οποία κατάφερε να προβάλει σε όλη την Ευρώπη με την παρουσία της.

Από το ημερολόγιο της Ορμής Λουξ

Από το ημερολόγιο της Ορμής Λουξ

Από το ημερολόγιο της Ορμής Λουξ

Μία από τις κορυφαίες αθλήτριες η Ελένη Ποιμενίδου

Μία από τις κορυφαίες αθλήτριες η Ελένη Ποιμενίδου

Μία από τις κορυφαίες αθλήτριες η Ελένη Ποιμενίδου

Στα πολλά αυτά χρόνια παρουσίας της, η Ορμή Λουξ,  έφερε στην Πάτρα κορυφαία ονόματα του ελληνικού και ευρωπαϊκού χάντμπολ όπως οι Ποιμενίδου, Πένεφ, Ραντσένκο, Μαλάνοβα, Ραντσιτς, Παπαζογλου, Μούρνου, Σούσα, Γκόλια, Ψαθά και πολλές άλλες φόρεσαν τη φανέλα της.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι όλα αυτά τα χρόνια η "σημαία" της ομάδας ήταν η Πατρινή Άννα Στράτου που ήταν κυριολεκτικά η μεγάλη αρχηγός εντός και εκτός γηπέδου.

 

Μεγάλοι προπονητές επίσης πέρασαν από τον πάγκο της με πρώτο να αναφέρουμε τον Ανδρέα Καραβέλα που έβαλε το λιθαράκι του, με την πρώτη νίκη της Ορμής Λουξ επί της Αναγέννησης Άρτας, που τότε κυριαρχούσε, ενώ έφτασε την ομάδα στους "8" του Τσάλεντς Καπ.

Και βέβαια αυτός που έκανε ποδαρικό στους τίτλους ήταν ο Γιώργος Κρανάκης, ενώ στη συνέχεια ο  Ζλάτκο Πετρονίγιεβιτς ήταν αυτός που πανηγύρισε πέντε τίτλους με την Ορμή Λουξ, καθώς και o Ευθύμης Πιπελίδης με δύο τίτλους.

Μεγάλο κομμάτι στους προπονητές της Ορμή Λουξ, αποτελεί και ο Στέλιος Σεϊρεκίδης που μπορεί να μην κέρδισε τίτλο, ωστόσο έφερε την ομάδα στον τελικό.

H Άννα Στράτου

H Άννα Στράτου

H Άννα Στράτου

Για να φτάσει στην κορυφή η Ορμή Λουξ σημαντική ήταν η συμβολή των Αντώνη και Κυριάκου Σκιαθά, καθώς και του Ανδρέα Κόγκα.

Φέτος λοιπόν κλείνει ένας κύκλος, με την απόφααση να μην συμμετάσχει η ομαδά στο φετινό πρωτάθλημα και κύπελλο των γυναικών.

Το αισιόδοξο πάντως είναι ότι μικρές σε ηλικία αθλήτριες υπάρχουν στο σύλλογο, οι οποίες αν δουλέψουν σωστά, θα μπορέσουν σε μερικά χρόνια να επιστρέψουν την ομάδα στην κορυφή, όπου μας έχει συνηθίσει.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports