Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η ΕΚΤ αποφασίζει για την τύχη των ελληνικών τραπεζών

Η ΕΚΤ αποφασίζει για την τύχη των ελληνι...

Στόχος, η ρευστότητα στην αγορά

Στα χέρια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) βρίσκεται η τύχη του εγχώριου χρηματοπιστωτικού συστήματος καθώς από τα αποτελέσματα των stress tests που βρίσκονται σε εξέλιξη θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό η φυσιογνωμία του τα επόμενα χρόνια.

Σε συνάντηση που είχαν την Τετάρτη με δημοσιογράφους ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) Αρης Ξενόφος και ο πρόεδρος Γιώργος Μιχελής επισημάνθηκαν οι ανοιχτές προκλήσεις που καλoύνται να διαχειριστούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Όπως επισημάνθηκε, ο τρόπος με τον οποίο θα διευθετηθούν τα ανοιχτά ζητήματα σε σχέση με τις επικείμενες αυξήσεις κεφαλαίου των τεσσάρων συστημικών ομίλων θα εξαρτηθεί άμεσα από τον λογαριασμό της ανακεφαλαιοποίησης και την προοπτική κάλυψης μέρους του από ιδιώτες επενδυτές.

«Θα είναι διαφορετικός ο ρόλος του Ταμείου αν οι κεφαλαιακές ανάγκες είναι μικρότερες και σαφώς πιο ενεργός αν καλυφθεί μεγάλο μέρος του από το Δημόσιο» σημείωσε ο κ. Ξενόφος.

Με βάση το πιο πιθανό σενάριο, το ΤΧΣ θα καλύψει το κεφαλαιακό έλλειμμα που θα προκύψει από το δυσμενές σενάριο των ασκήσεων προσομοίωσης με μετατρέψιμες ομολογίες, το επιτόκιο των οποίων θα κυμαίνεται μεταξύ 7% και 9,3%.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις