Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πολωνία:Έρευνες του Στρατού για το «μυθικό» τρένο με τους θησαυρούς των Ναζί

Πολωνία:Έρευνες του Στρατού για το «μυθι...

Τι δήλωσε ο επικεφαλής των ερευνών

Οι ένοπλες δυνάμεις της Πολωνίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι ξεκίνησαν έρευνα στο έδαφος του Βάλμπζιχ, στα νοτιοδυτικά της χώρας, όπου σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες ενδέχεται να είναι θαμμένο ένα τρένο των Ναζί γεμάτο με πολύτιμους θησαυρούς.

«Ο στόχος μας είναι να διαπιστώσουμε αν υπάρχουν επικίνδυνα υλικά στην περιοχή αυτή» ανέφερε στους δημοσιογράφους ο συνταγματάρχης Αρτούρ Τάλικ, ο επικεφαλής των ερευνών στις οποίες μετέχουν και ειδικοί πυροτεχνουργοί.

Ο έπαρχος της περιοχής, Τόμας Σμόλαρζ, διευκρίνισε ότι οι αποφάσεις που αφορούν τη συνέχιση των ερευνών θα ληφθούν αφού προηγουμένως διαπιστωθεί κατά πόσο είναι ασφαλής η περιοχή αυτή.

Δύο άνδρες, ο Πολωνός Πιοτρ Κόπερ και ο Γερμανός Αντρέας Ρίχτερ, υποστηρίζουν ότι έχουν ανακαλύψει ένα θωρακισμένο τρένο, μήκους 98 μέτρων, θαμμένο σε βάθος 8-9 μέτρων. Σύμφωνα με τους τοπικούς θρύλους το τρένο είναι γεμάτο με "έργα τέχνης και έγγραφα" των Ναζί, όμως οι δύο κυνηγοί θησαυρών λένε ότι στα βαγόνια αυτά φυλάσσονταν "πρωτότυπα μοντέλα όπλων".

Οι πολωνικές αρχές εκφράζουν σκεπτικισμό όσον αφορά την ύπαρξη του τρένου, ωστόσο προσπαθούν να επαληθεύσουν τους ισχυρισμούς που διατυπώνονται.

Πηγή:zougla.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις