Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

«Παρά φύσιν»

«Παρά φύσιν»

Του Μιχαήλ Στρατουδάκη

Πολλάκις ο κ. Τσίπρας  ενεργεί παρά φύσην, ήτοι εκφράζεται χωρίς να είναι απολύτως ακριβείς κάποιες  θέσεις του και να χρήζουν  διαφορετικής ή  μάλλον αναγκαίας ερμηνείας. Ποίος θα δώσει όμως την ερμηνεία; Πρέπει ο κάθε ακροατής. Διότι δεν είναι δυνατόν να  δίδει ο ίδιος απαντήσεις στις απορίες εκατομμυρίων Ελλήνων.

Ανέφερε π.χ. ότι δεν γνωρίζει αν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα στην Ελλάδα! Η  απορία είναι απολύτως παρά φύσην και εκτός των Ελληνικών και Διεθνών συναποφασισμένων και μετ’ ευλαβείας τηρουμένων.

Ανέφερε ότι συμφώνησε με τους εταίρους με το πιστόλι στον κρόταφον. Όσον και αν η ένννοια έχει μεταφορικήν  σημασίαν, ο έχων το πιστόλι στον κρόταφον δεν τολμά να μιλήσει ή να αντιδράσει διότι  αμέσως θα έχει τελειώσει.

Αναφέρει ότι το παλαιόν πρέπει να ξεχασθεί και κάνει την σκόπιμην διάκρισην ότι δεν εννοεί το ηλικιακώς παλαιόν.  Στην ερμηνείαν της λέξεως δεν γίνεται αυτή η διάκριση. Επομένως ομιλεί παρά φύσην διότι το παλαιόν ποτέ δεν ξεχνιέται αλλά παντού υπάρχει και είναι οδηγός για πιο πέρα κινήσεις.  Τα παλιά τραγούδια δεν διαγράφονται. Τα παλαιά σπίτια δεν  καταδαφίζονται αλλά αναπαλαιώνονται και έχουν μεγίστην αξίαν. Η περιοχή της παλαιάς Αθήνας δεν ισοπεδόθη αλλά αποτελεί κόσμημα των Αθηνών.

Αναφορικώς τώρα με την απροθυμίαν να συνεργασθεί στην Βουλήν με άλλα Κόμματα και δη με την Νέαν Δημοκρατίαν , αυτό θα είναι παρά φύσην πράξη τονίζει. Δεν έχει δίκαιον για πολλούς λόγους.

Πρώτον: Η Νέα Δημοκρατία όπως λέει και τι όνομά της δεν είναι παλαιόν, για να ξεμπερδεύει με αυτό, αλλά νέον και ακμαίον όπως επιμαρτυρεί το όνομά της.

Δεύτερον: Οι τριακόσιοι  στην Βουλήν πρέπει να αποφασίζουν από κοινού για το μέλλον της χώρας, όπως γινόταν στη Αθηναϊκήν Δημοκρατίαν.

Οι τριακόσιοι είναι οι Αντιπρόσωποι του Λαού. Δεν γίνεται διάκριση Νόμω, ότι ορισμένοι πρέπει να μη ενδιαφέροντα για το συμφέρον του τόπου.

Για να είναι η συνεργασία  «παρά φύση», σημαίνει ότι  και  ο έδρες θα είναι «παρά φύσιν». Όταν όλα είναι φυσιολογικά π.χ. σε έναν οργανισμόν δεν υπάρχουν παρά φύσιν έδρες και λειτουργεί άψογα.

Η προσεχής Βουλή θα είναι «παρά φύσιν», διότι είναι αντίθετη με το Σύνταγμα , όπου η εκλογή Βουλευτών γίνεται με καθολικήν και μυστικήν ψηφοφορίαν, ανεξαρτήτως αν υπάρχει το σχετικόν «παραθυράκι», που είναι έργον σκόπιμον.

Συμπέρασμα: Εφ’ όσον όλες οι έδρες είναι παρά φύσιν στην νέαν  Βουλήν, πάντες είναι  ίσοι χωρίς διάκρισην και , όπως λέει ο Λαός, «μεταξύ κατεργαρέων  και ειλικρίνεια».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις