Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αιγιάλεια: Σε δύσκολη κατάσταση οι σταφιδοπαραγωγοί - Τα αιτήματα της έκτακτης γενικής τους συνέλευσης

Αιγιάλεια: Σε δύσκολη κατάσταση οι σταφι...

Του Συνεταιρισμού Κουνινας

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε μετά απο συλλογή υπογραφών μελών του συνεταιρισμού, έκτακτη γενική συνέλευση στον αγροτικό συνεταιρισμό ΚΟΥΝΙΝΑΣ (του μεγαλύτερου σταφιδικού συνεταιρισμού της Αιγιάλειας που παράγει περίπου το 20% της μαύρης κορινθιακής σταφίδας «ΒΟΣΤΙΤΣΑΣ»).

Συζητήθηκαν, η κρίσιμη κατάσταση που έχουν επέλθει οι σταφιδοπαραγωγοί της Αιγιάλειας και τα αγροτικά προβλήματα που μαστίζουν τους αγρότες της περιοχής μας. Στην συνέλευση παρευρέθηκε ο πρόεδρος και ο διευθυντής της Α.Ε.Σ. Αιγιάλειας (πρώην Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών).

Η συνέλευση ομόφωνα πήρε την εξής απόφαση:

Με την τεράστια μείωση των επιδοτήσεων που επέβαλε η νέα ΚΑΠ, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τους αγρότες, τα βιβλία εσόδων-εξόδων, το αυξημένο κόστος παραγωγής και την εξευτελιστική τιμή της σταφίδας οδεύουμε στην παρακμή και εγκατάλειψη της ΜΑΥΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗΣ ΣΤΑΦΙΔΑΣ, την υπερχρέωση των αγροτών και το ξεκλήρισμα ολόκληρων χωριών της περιοχής.

Γι αυτό :

•    απαιτούμε την εξόφληση της περσινής εσοδείας (2014) δηλαδή των 0.30 λεπτών σύμφωνα με το 1.10 που είχε ανακοινώσει η Σ.Κ.Ο.Σ.

•    τιμή παράδοσης 1.25 για την εσοδεία 2015, 1.50 για το 2016 και αναλογική αύξηση όσο μειώνονται οι επιδοτήσεις, για την επιβίωσή μας.

•    Κατάργηση του παραβόλου των 25 ευρώ από το κράτος και επικοινωνία του συνεταιρισμού ΚΟΥΝΙΝΑΣ με τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ για την πραγματοποίηση του πιστοποιητικού χρήσης γεωργικών φαρμάκων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις