Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Οι «αειθαλείς» κινηματογραφικοί σταρ Ρόμπερτ Ρέντφορντ & Τζέιν Φόντα ξανά μαζί

Οι «αειθαλείς» κινηματογραφικοί σταρ Ρόμ...

Το θρυλικό ζευγάρι του «Ξυπόλυτη στο Πάρκο» και του «Ηλεκτρικού καβαλάρη» θα συναντηθεί ξανά στην οθόνη

Μία ευχάριστη είδηση μας ήρθε από το διεθνές καλλιτεχνικό ρεπορτάζ και αφορά στη νέα επικείμενη συνεργασία του 79χρονου ξανθού σούπερ σταρ του Χόλυγουντ Ρόμπερτ Ρέντφορντ (η νέα ταινία του οποίου «Ταξίδι στην Αλαμπάμα – A Walk in the Woods» προβάλλεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από τις 10 Σεπτεμβρίου και έχει ήδη κόψει κοντά στα 5.500 εισιτήρια) με την σχεδόν συνομήλικη του και πάντα λαμπερή Τζέιν Φόντα.

Οι δυο τους είχαν παίξει στην κινηματογραφική μεταφορά του αγαπημένου θεατρικού έργου «Barefoot in the Park - Ξυπόλυτη στο Πάρκο» σε σκηνοθεσία του Τζιν Σακς το 1967 (ο Ρέντφορντ είχε παίξει το ίδιο έργο και στο θέατρο το 1963 με μοναδική επιτυχία).

Όπως γράφει το σάιτ flix.gr, πιτσιρίκια τότε και οι δύο, οι Ρόμπερτ Ρέντφορντ και Τζέιν Φόντα μετατράπηκαν αυτόματα, από το πρώτο πλάνο, σ' ένα από τα πιο φωτογενή ζευγάρια της μεγάλης οθόνης. Είχε προηγηθεί η συνάντησή τους στο κοινωνικό φιλμ «The Chase – Η Καταδίωξη» του Άρθουρ Πεν όπου συμπρωταγωνίστησαν πλάι στον Μάρλον Μπράντο ενώ συνεργάστηκαν ξανά στον «Ηλεκτρικό Καβαλάρη» του Σίντνεϊ Πόλακ το 1979.

Σήμερα, τέσσερις δεκαετίες μετά, φήμες τους θέλουν να επανασυνδέονται σε μία φιλόδοξη παραγωγή, το «Our Souls at Night» που θα φέρει την υπογραφή του πρωτοπόρου Netflix. Η ταινία θα αποτελέσει την κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Κεντ Χαρούφ (τα δικαιώματα του οποίου έχει αγοράσει ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ), το οποίο θα κυκλοφορήσει τον Μάιο του 2016 στα βιβλιοπωλεία.

Η υπόθεση του «Our Souls at Night», όπως περιγράφει στην ανάρτηση του το flix.gr, ακολουθεί τις ζωές δύο γειτόνων, οι οποίοι έχουν χάσει τους συζύγους τους και έχουν μείνει μόνοι τους στα άδεια, μεγάλα σπίτια τους στο Κολοράντο. Η κοινή τους μοναξιά θα τους φέρει πιο κοντά και μία αρχικά περίεργη και για τους δυο τους «ενήλικη» συμφωνία (μία σειρά από one night stands), θα εξελιχθεί σε μία βαθιά φιλία.

Οι σεναριογράφοι των «500 Μέρες με τη Σάμερ» και «Το Λάθος Αστέρι», Σκοτ Νιουστάντερ και Μάικλ Γουέμπερ, αναμένεται να υπογράψουν την κινηματογραφική διασκευή του βιβλίου.

Εκκρεμούν βέβαια οι τελικές υπογραφές αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα μάλλον η όλη παραγωγή θα προχωρήσει και θα ξαναδούμε τους δύο σταρ παρέα στην μεγάλη οθόνη. Η Φόντα ήταν εκ των σταρ που παρέστησαν στην πρόσφατη απονομή του βραβείου Chaplin στον Ρόμπερτ Ρέντφορντ τον περασμένο Απρίλιο στη Νέα Υόρκη και όπως έχει δηλώσει, πάντα λάτρευε να δουλεύει μαζί του και πως είναι και παραμένει ένας πολύ ελκυστικός άνδρας.

Όπως γράφει το flix.gr, η 1η κινηματογραφική παραγωγή του Netflix, το «Beasts of No Nation», έκανε αυτή την εποχή την μεγάλη παγκόσμια πρεμιέρα του στο 40ο Φεστιβάλ του Τορόντο με πολύ καλές κριτικές. Στο Φεστιβάλ του Τορόντο προβλήθηκε το περασμένο Σάββατο 12/9 σε μία ειδική gala πρεμιέρα και η τελευταία πολυαναμενόμενη και φιλόδοξη ταινία του Ρόμπερτ Ρέντφορντ (το «Truth» σε σκηνοθεσία Τζέιμς Βάντερμπιλτ στο οποίο συμπρωταγωνιστεί με την Κέιτ Μπλάνσετ). Παρών στην πρεμιέρα ήταν το πρόσωπο που είναι επίκεντρο στο φιλμ, ο 83χρονος βετεράνος δημοσιογράφος του CBS Nταν Ράδερ τον οποίο υποδύεται ο Ρέντφορντ.

Η τελευταία εμφάνιση της Τζέιν Φόντα στην μεγάλη οθόνη ήταν το cameo της στο «Youth» του Πάολο Σορεντίνο, φιλμ που θα είναι το εναρκτήριο στο φετινό 21ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας στις 23/9.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight