Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Βασίλης Λεβέντης στο thebest.gr για το debate:"Ηλιθιότητα στο τετράγωνο", για Τσίπρα - Μεϊμαράκη: "Είναι και οι δυο άχρηστοι"

Βασίλης Λεβέντης στο thebest.gr για το d...
Χριστακόπουλος Θάνος

Τι λέει για το ψηφοδέλτιο Αχαΐας της Ένωσης Κεντρώων

Λίγες μέρες πριν τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου η μεγάλη «έκπληξη» των έως τώρα δημοσκοπήσεων που δείχνουν το κόμμα του να μπαίνει στη Βουλή, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ανοίγει τα χαρτιά του μιλώντας στο thebest.gr.

Απλός, ανθρώπινος κι αυθόρμητος όπως πάντα, ο κ. Λεβέντης εξηγεί τι άλλαξε το τελευταίο διάστημα και πλέον η Ένωση Κεντρώων παρουσιάζεται με ποσοστά που μπορεί να την οδηγήσουν στη Βουλή.

Ξεκαθαρίζει τις προϋποθέσεις που βάζει προκειμένου να στηρίξει μια Κυβέρνηση μετά τις εκλογές, ενώ εξαπολύει σφοδρή επίθεση στο πολιτικό κατεστημένο της χώρας που οδήγησε τη χώρα στην σημερινή κατάσταση.

«Δεν είμαι προφήτης» απαντά σε σχετικό μας ερώτημα για όσα έλεγε επί χρόνια και πλέον βγήκαν πραγματικότητα «έβλεπα απλώς ότι η χώρα οδεύει στην χρεοκοπία», συμπληρώνει.

Παράλληλα διευκρινίζει ότι εάν εκλέξει βουλευτή στην Αχαΐα θα μείνει στη θέση της μόνο για έξι μήνες και στη συνέχεια θα δώσει τη θέση του στον επόμενο. Όσο για την "τηλεμαχία" των 7 πολιτικών αρχηγών το σχόλιό του αφοπλιστικό: "Ηλιθιότητα στο τετράγωνο"...

Κύριε Πρόεδρε,  τι άλλαξε από τον Γενάρη και πλέον η Ένωση Κεντρώων παρουσιάζεται στις δημοσκοπήσεις με ποσοστά που μπορούν να την οδηγήσουν ακόμα και μέσα στη Βουλή;

Δεν άλλαξε τίποτα. Η Ένωση Κεντρώων η ίδια είναι όπως ήταν και πριν 25 χρόνια, απλά ο λαός άλλαξε και κατάλαβε τι απατεώνες είναι όλοι οι άλλοι που ψήφιζε τόσα χρόνια και τον κορόιδευαν. Γι’ αυτό έρχεται μαζί μας  ιδιαίτερα η νεολαία, επειδή κατάλαβε τι απατεώνες είναι στα άλλα κόμματα, πως τον δούλευαν και πως του συμπεριφέρονταν.

Είναι μια κρίσιμη περίοδος για την χώρα. Η Ένωση Κεντρώων έχει απαντήσεις στα μεγάλα προβλήματα της Ελλάδας;

Τα άλλα κόμματα έχουν απαντήσεις; Όχι, γιατί αν είχαν θα τα είχαν λύσει. Η ΝΔ μέχρι πριν από λίγους μήνες κυβερνούσε. Είχε απαντήσεις; Θυμάστε τι είχε; Σαν την μούρη τους τα είχαν κάνει. Είχαν όλο τον κόσμο σε πανικό και απελπισία. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε απαντήσεις που φώναζε σκίζουμε τα μνημόνια και διαγράφουμε χρέη, κι έκανε τούμπα; Είχε απαντήσεις; Η Ένωση Κεντρώων έχει απαντήσεις και λέει:

-Να κόψουμε τις παθογένειες του Δημοσίου και να μην ρίχνουν τα βάρη στον ιδιωτικό τομέα γιατί και ο ιδιωτικός τομέας δεν αντέχει να σηκώσει άλλα βάρη.

-Πρέπει να κόψουμε τους αργόμισθους του Δημοσίου και  να απολύσουμε από τη Βουλή τους 1500 που είναι συγγενείς των βουλευτών και έχουν διορισθεί παρανόμως.

–Πρέπει, τους 12000 αποσπασμένους του Δημοσίου, να τους επαναφέρουμε στις θέσεις όπου οργανικά ανήκουν.

-Πρέπει οι μισθοί Πρωθυπουργού, Προέδρου της Δημοκρατίας, βουλευτών, Υπουργών, Δημαρχών, Μητροπολιτών, Περιφερειαρχών να μειωθούν κατά 50% για να δείξει και η εξουσία ότι συμμετέχει στις θυσίες του λαού.

-Να σταματήσουν τα χρήματα των κομμάτων και των ΜΚΟ από το κράτος.

-Να σταματήσουν οι πρόωρες συντάξεις. Πρέπει γενικώς να πνεύσει ένας άνεμος αλλαγής.

-Το κυριότερο οι αργομισθίες που στο Δημόσιο βρίθουν, εκεί να εντοπίσουμε τα παράσιτα και να τους εκδιώξουμε ώστε να επιβραβεύσουμε και τους ευσυνείδητους που κρατούν το Δημόσιο στοιχειωδώς σε λειτουργία.

Στο διαδίκτυο αλλά και στο πόρταλ του κόμματός σας υπάρχουν αφιερώματα με τον τίτλο οι «προφητείες του Βασίλη Λεβέντη». Ήσασταν «προφήτης» που προβλέψατε την κατάρρευση που ερχόταν ή απλώς οι άλλοι δεν ήθελαν να τα πουν;

Προφήτης δεν ήμουνα. Τι προφήτης; Ένας απλός άνθρωπος, πολιτικός μηχανικός, είμαι που μπήκα με άριστα στο Πολυτεχνείο και στο εξωτερικό κι έκανα μετεκπαιδεύσεις αλλά όχι στην αστρολογία και σε προφητείες. Έχω μάθει να μελετώ το καθετί κι ήξερα σε μια χώρα, όταν όλοι ήθελαν να παίρνουν σύνταξη στα 40, να είναι αργόμισθοι, όλοι θέλουν το πλάγιο, τον στρατιώτη στο Κολωνάκι και όχι στην Αλεξανδρούπολη ή τον Έβρο, όταν σε μια χώρα γίνονται «Σόδομα και Γόμορρα», ότι αυτή η χώρα θα πτώχευε.

Αυτή την απλή σκέψη είχα κάνει. Δεν ήμουν προφήτης, ένα απλό παιδί που είχα μάθει στο Πολυτεχνείο να σκέφτομαι ήμουν. Ο άλλος ο κόσμος, επειδή διόριζε τα παιδιά του, δεν ήθελε καν να τα δει αυτά τα πράγματα και τώρα πληρώνουμε όλοι μαζί το κόστος των επιπολαιοτήτων.

Εσείς εάν εκλεγείτε τελικά, όπως δείχνουν μέχρι τώρα οι δημοσκοπήσεις, και είσαστε στη Βουλή, στις 21 Σεπτέμβρη, θα συνεργαστείτε με το πρώτο κόμμα; Θα θελήστε να φτιάξτε κυβέρνηση μαζί του;

Δεν θα συμμετάσχω στην κυβέρνηση για να πάρω Υπουργεία και θέσεις. Είμαστε σεμνοί. Δεν θέλουμε μερίδιο στα «λάφυρα». Ψήφο εμπιστοσύνης στο πρώτο κόμμα θα δώσουμε υπό τον όρο αποδοχής των όσων σας προανέφερα, να σταματήσουν δηλαδή οι παθογένειες του Δημοσίου. Θα συνεχίσω να δίνω ψήφο, όσο βλέπω ότι η κυβέρνηση κόβει αυτές τις παθογένειες.

Εάν δω ότι μας κοροϊδεύουν, θα την αποσύρω την εμπιστοσύνη μας. Θα γίνει για πρώτη φορά αυτό, ένα κόμμα να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση χωρίς να ζητάει τίποτα ατομικό για τον καθένα μας στην Ένωση Κεντρώων. Το μόνο που θέλουμε είναι οι όροι που εξυγιαίνουν την οικονομία να γίνουν δεκτοί ώστε να ορθοποδήσει η χώρα.

Εσείς, σε ιδεολογικό και προσωπικό επίπεδο, βρίσκεται πιο κοντά σε έναν από τους δύο μονομάχους, τον Αλέξη Τσίπρα ή τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη;

Όχι. Και τους δύο τους θεωρώ άχρηστους και κατώτερους των περιστάσεων αλλά θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης γιατί η Ένωση Κεντρώων δεν είναι Χρυσή Αυγή ή ΚΚΕ να λέει όχι σε όλα. Ξέρουμε ότι ο τόπος πρέπει να αποκτήσει κυβέρνηση. Θεωρώντας τους λοιπόν άχρηστους και σάπιους θα δώσω ψήφο κάνοντας την καρδιά μου πέτρα.

Μια μερίδα του κόσμου εκτιμά πως έχετε μια «μανία» με τους Δημόσιους Υπαλλήλους. Ξεκαθαρίστε το λιγάκι αυτό…

Όταν θέλω να φύγουν οι αργόμισθοι είμαι εναντίον των Δημοσίων Υπαλλήλων; Αίτημα των ευσυνείδητων Δημοσίων Υπαλλήλων άλλωστε είναι να εντοπίσουμε τους αργόμισθους και να τους απομακρύνουμε. Είμαι υπέρ των Δημοσίων Υπαλλήλων, των ευσυνείδητων. Κατά των τρωκτικών και των αρουραίων είμαι. Οι πιστότεροί μου φίλοι είναι Δημόσιοι Υπάλληλοι, δουλεύουν όμως δεν είναι «σκουλήκια». Τα «σκουλήκια» θέλω να απομακρύνω από το Δημόσιο γιατί αυτά  ταπεινώνουν το κύρος της χώρας.

Είδατε το ντιμπέιτ των 7 πολιτικών αρχηγών; Πώς σας φάνηκε;

Ηλιθιότητα στο τετράγωνο ήταν το ντιμπέιτ. Όλοι τους κοιτούσαν να μην κάνουν λάθος και δεν είπαν κάτι για την φτώχια, για τους φόρους, για το πώς θα κόψουμε τους αργόμισθους, τις πρόωρες συντάξεις. Δεν δεσμεύτηκαν για τίποτα. Σαν να ήταν ηθοποιοί σε ένα θέατρο. Έκαναν συνεχώς στρογγυλέματα, με όλους να είναι ευχαριστημένοι. Μια γελοία εικόνα, γι΄αυτό είπα ηλιθιότητα στο τετράγωνο, ένα σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα σε όλο του το μεγαλείο ήταν το ντιμπέιτ. Αν κατάλαβε κάποιος κάτι ας με πάρει να μου το πει.

Εσείς αν βρεθείτε στη Βουλή θα ζητήσετε να ξεκαθαριστεί τι έγινε τα προηγούμενα χρόνια στην χώρα; Πώς φτάσαμε εδώ; Ποίοι έφαγαν τα λεφτά του ελληνικού λαού;

Εμείς εάν μπούμε στη Βουλή θα κοιτάξουμε το μέλλον. Για το παρελθόν θα στείλουμε τις κραυγαλέες περιπτώσεις Πόθεν Έσχες στον Εισαγγελέα.

Θα ήθελα κι ένα σχόλιο και για το ψηφοδέλτιο της Αχαΐας. Παρουσιάστηκε κι επισήμως. Με ποια κριτήρια έγιναν οι επιλογές;

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου μας, η κυρία Αναστασία Αποστολοπούλου, είναι γιατρός γυναίκα, μου την σύστησε ο κ. Κοντογεωργόπουλος, παλιό στέλεχος του Ζίγδη και του Γ. Μαύρου. Θα κάτσει 6 μήνες στη Βουλή, γιατί θα εκλέξουμε σίγουρα βουλευτή, και μετά θα δώσει τη θέση της στον δεύτερο, μετά στον τρίτο κ.α. Έτσι κάνουμε εμείς, έχουμε αποφασίσει, επειδή οι εκλογές γίνονται με λίστα, να παραμένουν οι βουλευτές ένα εξάμηνο και να παραχωρούν τη θέση τους, παραιτούμενοι, στον επόμενο.

Αξιολογότατοι είναι όλοι όσοι συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιό μας, ήταν και άλλοι αξιόλογοι που έμειναν εκτός. Οι εκλογές έγιναν με ταχύτητα και ίσως αδίκησα κάποιους που δεν συμπεριέλαβα, ζητώ συγνώμη.

Ωστόσο όσοι μπήκαν είναι πολλοί καλοί και θα υπηρετήσουν την Αχαΐα, θα είμαι κι εγώ εκεί για να εγγυηθώ, για την Πάτρα, το Αίγιο, για όλες τις περιοχές ότι θα υπηρετήσει ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων το δημόσιο συμφέρον.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Αυτοί είναι οι υποψήφιοι του Βασίλη Λεβέντη σε Πάτρα και Αχαΐα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις