Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Ευρωμπάσκετ: Πρώτη και καλύτερη η Εθνική ομάδα

Ευρωμπάσκετ: Πρώτη και καλύτερη η Εθνική ομάδα

Η Εθνική επιβλήθηκε και της Σλοβενίας με 83-72

Η Εθνική επικράτησε και στο τελευταίο ντέρμπι του ομίλου επί της Σλοβενίας με 83-72. Έτσι, η Εθνική προκρίθηκε πρώτη από τον όμιλό της, ένα παιχνίδι πριν ολοκληρωθεί η πρώτη φάση. Περιμένει πλέον των αντίπαλό της στους "16".

Ο αγώνας των "16" και όλη η τελική φάση θα πραγματοποιηθεί στο Λιλ. Η Εθνική θα αγωνιστεί το Σάββατο.

Σαν έτοιμη από καιρό η Εθνική μπήκε στο παρκέ...αγριεμένη. Ακόμα και στο σετ παιχνίδι οι παίκτες του Κατσικάρη επιχειρούσαν να παίξουν γρήγορα κάτι που τελικά τους εξασφάλισε την άρτια λειτουργία της επίθεσής τους. Ο Πρίντεζης άρχισε να σκοράρει με συνέπεια (16-11) αλλά κάπου εκεί εμφανίστηκε αμυντικό πρόβλημα στις αλλαγές με αδύναμο κρίκο τον Κουφό. Ο Κατσικάρης χρησιμοποίησε σχήμα με τρεις κοντούς και το σκορ πήγε στο 23-15 με την Εθνική να έχει μοιράσει ήδη 10 ασίστ.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου μπήκε στο παρκέ ο Περπέρογλου προκειμένου να ποστάρει τους κοντύτερους αντιπάλους του. Η αντίπαλη άμυνα βγήκε τελείως από την ισορροπία της και για πρώτη φορά η διαφορά ανέβηκε πάνω από τους 10 πόντους στο 12' (28-17). Ο Μπουρούσης στη συνέχεια τελείωσε όλες τις μπάλες που πήρε ενώ το ημίχρονο τελείωσε με το επιθετικό κρεσέντο του Σπανούλη που έφτασε στο άψε-σβήσε τους 13 πόντους. Η διαφορά ήταν ήδη στους 17 (46-29, με 46-31 έληξε το ημίχρονο) την ίδια ώρα που οι περιφερειακοί των Σλοβένων είχαν μείνει σχεδόν άκαπνοι.

Δύο τρίποντα του Μπλάζιτς κι ένα γκολ φάουλ του Ντράγκιτς (48-40) ήρθαν σαν… deja vu του αγώνα με τη Γεωργία ξεσηκώνοντας τη λαχανί κερκίδα των Σλοβένων. Η αντίπαλη άμυνα έμοιαζε ασφυκτική, ο Μπλάζιτς συνέχισε να κάνει ζημιά και η διαφορά μειώθηκε στους πέντε (54-49) με την Εθνική να χάνει το καθαρό της μυαλό, αλλά τελικά να βρίσκει το φάρμακο στην «κρίση» και με λύσεις από Πρίντεζη, Ζήση και Καλάθη να απομακρύνεται στους εννιά (62-53).

Πάνω που η ελληνική ομάδα έδειχνε να έχει ξανά τον έλεγχο, τα ηρωικά των Μπλάζιτς και Ντράγκιτς ήχησαν και πάλι συναγερμό φέρνοντας τη διαφορά στο καλάθι (62-60). Δύο ασίστ και δύο προσωπικά καλάθια του Σπανούλη έδωσαν ανάσες (71-61) και παρότι η Σλοβενία πλησίασε ξανά στους τέσσερις, Καλάθης και Ζήσης φώναξαν «ως εδώ» (75-64). Μάλιστα, ο αρχηγός της «επίσημης αγαπημένης» έβαλε το πρόωρο… τέλος στην αναμέτρηση με δικό του τρίποντο (80-67), με τα πόδια των Σλοβένων να… κόβονται και απλά να περίμεναν το τελικό σκορ, το οποίο διαμορφώθηκε στο 83-72.

Δεκάλεπτα: 23-17, 46-31, 62-53, 83-72

Ελλάδα (Κατσικάρης): Μπουρούσης 11 (8ρ, 2ασ), Ζήσης 10 (1), Σπανούλης 19 (3), Καλάθης 12 (3ρ, 3ασ), Περπέρογλου 2, Σλούκας (3ασ.), Καϊμακόγλου, Κουφός 10, Πρίντεζης 16 (1), Παπανικολάου, Μάντζαρης, Αντετοκούνμπο 3.

Σλοβενία (Ζντοβτς): Γιοκσίμοβιτς 2, Ρούπνικ, Πρέπελιτς 1, Μπλάζιτς 27 (4), Νίκολιτς, Ντράγκιτς 22 (2), Ζούπαν 5, Μπάλαζιτς 2, Ζάγκορατς, Όμιτς 4, Κλόμπουτσαρ 2, Σλόκαρ 7 (1).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το εκπληκτικό κάρφωμα αλά ΝΒΑ, του Γιάννη Αντετοκούνμπο - ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports