Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γιόρτασαν το Γενέσιο της Θεοτόκου σε Καμενιάνους, Πέτα και Κουρτέσι

Γιόρτασαν το Γενέσιο της Θεοτόκου σε Καμ...
Μαρτάτος Tάκης

Στην περιοχή Πέτα πανηγύρισε η ιερά Μονή Φιλοκαλίου

Θρησκευτική πανήγυρη είχε στις 8 Σεπτεμβρίου 2015 η γραφική κοινότητα Καμενιάνοι της ορεινής επαρχίας Καλαβρύτων.

Ο τοπικός σύλλογος και οι απανταχού Καμενιανίτες τίμησαν τη μέρα αυτή που η εκκλησία μας εορτάζει το Γενέσιον της Θεοτόκου.  Φέτος όπως αναφέρει το σάιτ kalavrytanews.com, απ’ όπου και η φωτ., παρόντες ήσαν αρκετοί προσκυνητές και από τα τρία χωριά που απαρτίζουν το Σύλλογο καθώς και από το Λειβάρτζι και τα Τριπόταμα καθώς και από άλλες περιοχές.

Το ΔΣ του Συλλόγου Καμενιανιτών Δροβολοβιτών Δεσινιωτών παρευρέθη σύσσωμο και προσέφερε φιλόξενα ντόπια γλυκά, τσίπουρο, κ.α.

Ο Σύλλογος ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και η Παναγία να χαρίζει βοήθεια και στήριξη!

Όπως θυμήθηκαν οι παρευρισκόμενοι τα παλαιότερα χρόνια γινόταν αυτές τις μέρες μεγάλο πανηγύρι που διαρκούσε δύο μέρες και συνήθως το επισκέπτονταν πολλοί άνθρωποι από τα γύρω χωριά. Τέσσερις ζυγές όργανα και δεν τους έφταναν..., όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το kalavrytanews.com.

*Στο μεταξύ στην μεγάλη εορτή του Γενέσιου της Υπεραγίας Θεοτόκου πανηγυρίζει και το χωριό Πέτα της Αχαΐας, που έχει 228 μόνιμους κατοίκους και βρίσκεται 38 χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά της Πάτρας, απέχοντας 8 χιλιόμετρα από την Ε.Ο. Πατρών - Πύργου (βρίσκεται στο 10ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Καρέικα – Σπάτα). Πιο συγκεκριμένα πανηγυρίζει με περισσή λαμπρότητα η ιερά Μονή Φιλοκαλίου.

Θρησκευτική πανήγυρη για το Γενέσιο της Θεοτόκου είχε και ο ιερός ναός της Παντάνασσας στο πεδινό χωριό Κουρτέσι (Ελαιόκαμπος) Ηλείας που βρίσκεται οκτώ περίπου χιλιόμετρα μετά την Βάρδα, πάνω στην εθνική οδό Πατρών - Πύργου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις