Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Yπερψηφίστηκε στη γερμανική Βουλή το τρίτο Μνημόνιο

Yπερψηφίστηκε στη γερμανική Βουλή το τρί...

Κρίσιμο τεστ για τον κυβερνητικό συνασπισμό

Το «πράσινο φως» της Μπούντεσταγκ πήρε το νέο ελληνικό πρόγραμμα στήριξης υπό τον ESM με ψήφους 454 υπέρ, 113 κατά και 18 αποχές.

Οι αρνητικές ψήφοι είναι ελαφρώς λιγότερες συγκριτικά με τα 119 «όχι» του Ιουλίου για την έναρξη της διαπραγματεύσης με την Ελλάδα και δεν φαίνεται να «διογκώνεται» η ανταρσία στο συντηρητικό μπλοκ της Μέρκελ -ωστόσο για την πλήρη εικόνα αναμένονται τα αποτελέσματα της ψήφου των βουλευτών ανά κόμμα.

Σημειώνεται επίσης από πολιτικούς αναλυτές ότι σε καμία σημαντική ψηφοφορία στην Μπούνστεσταγκ κατά το παρελθόν δεν ήταν τόσοι πολύ οι βουλευτές που απείχαν της ψηφοφορίας.

Δύο ήταν τα κεντρικά σημεία, βάσει των οποίων και η γερμανική κυβέρνηση εισηγήθηκετο «ναι» στο τρίτο πρόγραμμα:

Η προοπτική συμμετοχής του ΔΝΤ -η οποία αναμένεται μετά την πρώτη αξιολόγηση, μετά από μέτρα που θα καθιστούν βιώσιμο το ελληνικό χρέος όπως απαιτεί το καταστατικό του Ταμείου- και ο ταυτόχρονος αποκλεισμός ονομαστικού κουρέματος.

13.30: Yπερψηφίστηκε στη γερμανική Βουλή το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης

Σε ψηφοφορία στη γερμανική Bundestag (αλλά και στην Ολλανδική Βουλή) στρέφονται σήμερα, Τετάρτη τα βλέμματα, καθώς τα Κοινοβούλια της Ισπανίας, της Αυστρίας και της Λετονίας έδωσαν την Τριτη το «πράσινο φως» για το νέο ελληνικό πρόγραμμα το οποίο αναμένεται να σταθεροποιήσει την κατάσταση στην Ελλάδα - 60 διαρροές κατέγραψε δοκιμαστική ψηφοφορία στον κεντροδεξιό κυβερνητικό συνασπισμό της Μέρκελ.

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα πλέον στις σημερινές (Τετάρτη) ψηφοφορίες του Ολλανδικού, και κυρίως του Γερμανικού Κοινοβουλίου, καθώς τα Κοινοβούλια της Ισπανίας, της Αυστρίας και της Λετονίας έδωσαν ήδη το «πράσινο φως» για το νέο ελληνικό πρόγραμμα το οποίο αναμένεται να σταθεροποιήσει την κατάσταση στην Ελλάδα.

Παρακολουθήστε σε απευθείας μετάδοση μέσω της ΕΡΤ τη συνεδρίαση της γερμανικής Βουλής:

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις