Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Επιμηθείς Κυβέρνηση, Υπουργοί, Βουλευτές;;

Επιμηθείς Κυβέρνηση, Υπουργοί, Βουλευτές;;

Του Μιχαήλ Στρατουδάκη

Σπανίως προλαμβάνουν τις δύσκολες καταστάσεις όταν ευρίσκονται στην εξουσίαν. Και αυτό είτε διότι δεν έλαβαν άμεσα γνώσην είτε αν έλαβαν δεν είναι προς το συμφέρον ομοία ενέργεια. Τα παραδείγματα άπειρα.

Π.χ. τους καταλόγους με τους εξαγωγείς χρημάτων, τους έχουν από χρόνια στα χέρια τους αλλά δεν φέρουν αμέσως σε ολοκλήρωση την εκκαθάρισην. Πιθανώς να υπάρχουν ηθικά εμπόδια!! Γραμματέας Υπουργείου μετά την αποχώρησην από την θέσην αυτήν, έδωσε στην δημοσιότητα  σπατάλες και καταχρήσεις υπαλλήλων. Γιατί δεν μαχόταν το θέμα όταν ήταν εν υπηρεσία;

Το σύνολον του κοινού διαμαρτύρεται συχνά για τις υψηλές αποζημιώσεις των Βουλευτών και τα ατελείωτα προνόμιά τους. Δεν έγινε καμμία προσπάθεια να περισταλούν. Στην αρχήν της θητείας της παρούσης  Κυβερνήσεως ανεφέρθη ότι δεν θα δοθούν κρατικά αυτοκίνητα στους Βουλευτές.

Αντέδρασαν  οι φτωχοί Εθνοπατέρες και τα πήραν, αν και έχουν δύο και τρία πιθανόν ο καθένας. Αυτό αποτελεί αφόρητην σπατάλην του Δημοσίου την οποίαν πληρώνει ο φτωχός μισθωτός και Συνταξιούχος. Και για να συνέλθει η καταχρεοκοπημένην  οικονομίαν μας πρώτον βήμα είναι οι περιστολή της κρατικής σπατάλης και δεύτερον οι εισπράξεις φόρων.

Σε τελευταίον νομοθέτημα αναφέρεται ότι οι αποδοχές του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού και των Βουλευτών φορολογούνται με 5%!!!! όταν ο πάμφτωχος φορολογείται από 25% και άνω!!

Όλα  αυτά και δεκάδες όμοια παραδείγματα τα γνωρίζουν καλώς οι πολιτικοί μας. Τι έκαμαν όμως για να τα αποτρέψουν και να συμβάλουν στην βελτίωσην του χρέους; Τίποτε το ουσιαστικόν. Χθες ανεκοινώθη, συνωδά της εξουθενωτικής φορολογήσεως  πάντων και των αγροτών, ότι θα σημειωθούν οι μισθοί των Βουλευτών και θα περιορισθούν τα προνόμια.

Ακόμα ότι θα περικοπούν οι αποδοχές των Προέδρων και Διοικητών ΔΕΚΩ. Ήλθατε δεύτεροι κύριοι στην εξαγγελίαν αυτήν και  αφού αφήσατε να επισωρευτούν  μέγιστες οικονομικές επιβαρύνσεις στο Δημόσιον. Π.χ. οι Δικαστικοί που προσέφυγαν, πριν λίγα χρόνια και ζητούσαν  αναδρομικές βελτιώσεις στις αποδοχές τους, δικαιώθηκαν και το Δημόσιον πλήρωσε πολλά εκατομμύρια γι’ αυτό.

Προήλθεν δε η αξίωση των Δικαστών από το ότι  ο  Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων εκλάμβανε 10.000 Ευρώ μηνιαίως, ενώ οι Δικαστικοί λιγώτερα. Και ζήτησαν να τους αποδοθεί ισότης. Και πέτυχαν.

Σήμερα η Κυβέρνηση  θα νομοθετήσει και θα περιορίσει τα τεράστια ποσά των Προέδρων των ΔΕΚΩ.

Πολύ αργά προβαίνετε σ’ αυτό το βήμα κύριοι. Έπρεπε να είχαν ληφθεί αυτά από την στιγμήν που παρουσιάσθη η οικονομική κρίση. Σίγουρα δεν θα χρειαζόμεθα το τρίτον μνημόνιον.

Για την αναγκαιότητα μειώσεως σπαταλών στο Δημόσιον, έχομεν αναφερθεί εκτενώς στο βιβλίον μας «Η Ελληνική Οικονομία, Προτάσεις ανασχέσεως διαφαινομένου ολέθρου» το οποίον εξεδόσαμεν το 2010 και αποστείλαμεν  στα Πολιτικά Κόμματα και άλλους φορείς, αλλά αδιαφόρησαν.

Τώρα δικαιωνόμεθα!  γιατί είχαμεν προτείνει μεταξύ δεκάδων άλλων περικοπών, τις μειώσεις των Βουλευτικών αποζημιώσεων αισθητώς, τις περικοπές των Προέδρων των Οργανισμών  κάτω των 5.000 Ευρώ μηνιαίως, ως και κανείς υπάλληλος Δημοσίου ή Ιδιωτικού τομέα να μη λαμβάνει περισσότερα από 3.000 Ευρώ τον μήναν και για μίαν διετίαν.

Σήμερα ακόμα Υπάλληλοι  Δημοσίου Οργανισμού λαμβάνουν 7.000 μηνιαίως!! Αν οι Πολιτικοί μας από το 2009 είχαν την τόλμην να προβούν σε βαθιές μειώσεις,  δεν θα είχαμεν φτάσει στο έσχατον σημείον χρεοκοπίας και δεν θα παίρναμεν νεον δάνειον. Γιατί οι πολιτικοί μας να μη προλαμβάνουνν τις καταστάσεις;;;

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις