Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EXODOS

/

Κατάκολο: «Στο ίδιο έργο θεατές» στο 3ο Port Festival

Κατάκολο: «Στο ίδιο έργο θεατές» στο 3ο ...

Σύνεχίζονται οι εκδηλώσεις

Με ροκ και έντεχνο ύφος από συγκροτήματα του Πύργου συνεχίζεται η δεύτερη μέρα του Port Festival, ενώ η βραδιά «ανοίγει» στις 8:30 με την προβολή του ντοκιμαντέρ που γύρισε η Δήμητρα Σαρλά για το 2ο Port.

Το μουσικό πρόγραμμα ξεκινά με τους «Rock Four», ακολουθούν οι «The Granites», ενώ στη συνέχεια παίρνει τη σκυτάλη η «Ορχήστρα Τα Χρώματα της Ήλιδας» η οποία παρουσιάζει την μουσική παράσταση «Στο ίδιο έργο θεατές».

Λίγα λόγια για τα συγκροτήματα

«Ορχήστρα Τα Χρώματα της Ήλιδας»

Η δράση της ορχήστρας ξεκινά από το Σεπτέμβρη του 1996 μετά από μια ιδέα που είχε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της, ο Γιώργος Γκιντζίρης.

Από την ορχήστρα παρήλασαν αρκετοί νέοι άνθρωποι, με τους οποίους ανανεωνόταν διαρκώς το μουσικό «αίμα» της. Μετά από μια διακοπή το 2000, λόγω υποχρεώσεων εκτός ... έδρας πολλών μελών της, η ορχήστρα ανασυστάθηκε ανανεωμένη το 2005. Αυτή η διακοπή τελικά εξασφάλισε την ανανέωσή της σε έμψυχο ανθρώπινο αλλά και μουσικό υλικό (γιατί μην ξεχνάμε και η μουσική έχει ψυχή !).

Το 2008 σύμφωνα με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηλείας, η ορχήστρα αναγνωρίστηκε ως σωματείο με την επωνυμία «Ορχήστρα τα Χρώματα της Ήλιδας», με έδρα τον Πύργο. Σκοπός και φιλοδοξία μας ως ορχήστρα δεν είναι η «δόξα» και αναγνωρισιμότητα στο συγκεντρωτικό (και από καλλιτεχνικής άποψης) κλεινόν άστυ, αλλά η δημιουργία ομόκεντρων πολιτιστικών πυρήνων στην περιφέρεια που θα συσπειρώνουν όλο και περισσότερο κόσμο, κυρίως νέους ανθρώπους.

Οι συναυλίες της ορχήστρας μας είναι είτε αφιερώματα σε μεγάλους Ελληνες συνθέτες και στιχουργούς ή ποιητές είτε έχουν μια συγκεκριμένη θεματολογία. Τα προγράμματά μας ταξιδεύουν και θα ταξιδεύουν σε όλη την Ηλεία και αλλού μέχρι εκεί που το κοινό-εσείς όλοι θα μας αγκαλιάζετε και θα μας ενθαρρύνετε να συνεχίσουμε! Και εμείς θα συνεχίζουμε δυνατά ...

Μουσικοί της ορχήστρας: Παύλος Αυγερινόπουλος, Θανάσης Πουλακίδας, Τασία Κωστοβασίλη, Λίνα Λύγκα, Στάθης Δεββές, Νίκος Στεφανίδης, Παναγιώτης Καψάσκης, Δημήτρης Πανδής, Χρήστος Χριστόπουλος, Δημήτρης Μαλεβίτης, Γιώργος Γκιντζίρης και τραγουδούν οι Χαρά Σκουλαρίκου και Γιώργος Αδαμόπουλος.

The Granites

Η μουσική έχει ένα ιδιαίτερο χάρισμα: φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά. Έτσι, τέσσερις διαφορετικοί χαρακτήρες ενώθηκαν για να εκφραστούν μέσω της μουσικής, για να περάσουν οι ίδιοι καλά αλλά και να κάνουν τους άλλους να περάσουν καλά. Αποτέλεσμα αυτής της ένωσης είναι οι «The Granites», που επέλεξαν τον κλασικό δρόμο του rock και των blues, παίζοντας διασκευές αγαπημένων τραγουδιών που όλοι λίγο πολύ έχουμε  σιγοτραγουδήσει.

Τα μέλη απαρτίζονται από τους: Κώστα Λεμπέση (φωνή), Παναγιώτη Τριαντόπουλο (κιθάρες), Γιώργο Μαρουφίδη (ηλεκτρικό μπάσο) και Παντελή Αρβανιτόπουλο (τύμπανα). Οι Doors, o Iggy Pop, o Cat Stevens, o James Brown, οι ZZ Top, κ.ά. συναντώνται επί σκηνής με τους «The Granites». Keep on rocking…

Rock Four

Οι Rock Four είναι από τον Πύργο και αποτελούνται από τους: Νίκος Σχίζας (κιθάρα), Θανάσης Αρβανίτης (μπάσο), Δημήτρης Λιάβας (ντραβς), Χρήστος Τσουρούλας (φωνή). Τέσσερις φίλοι πάνω απ’ όλα, οι οποίοι αποφάσισαν να φτιάξουν ένα ροκ συγκρότημα για να περνούν όμορφα και παραγωγικά το χρόνο τους.

Μετρούν δυο χρόνια ως μπάντα κι έχουν περάσει όμορφες στιγμές παίζοντας μουσική. Τα πολλά λόγια είναι περιττά, μας λένε, και μας καλούν στις 2 Αυγούστου στο Κατάκολο, στο Port Festival.

Παράλληλες δράσεις

Εργαστήρι ζωγραφικής σε γυαλί

Είσαι υπέρμαχος της ανακύκλωσης; Σου αρέσει η ζωγραφική; Μήπως έχεις έμπνευση και πολλή όρεξη; Κι εμείς το ίδιο! Γι’ αυτό οι εθελόντριες του φεστιβάλ Έφη Ραδαίου, Λία Ποζάντζη και Σοφία Συρογιάννη προσκαλούν μικρούς και μεγάλους στο εργαστήρι ζωγραφικής σε γυαλί. Γυάλινα βάζα περιμένουν τη βοήθειά σας για να αλλάξουν όψη και να γεμίσουν χρώματα. Παιδιά όλων των ηλικιών αλλά και εσείς που νιώθετε παιδιά είστε ευπρόσδεκτοι την Κυριακή 2 Αυγούστου, στις 7:30 το απόγευμα. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή στο: 6983027852.

«Κυνήγι του κρυμμένου Θησαυρού» από το «Ονειροδρόμιο»

Και φέτος το Εργαστήρι Θεάτρου Έκφρασης και Φαντασίας «Ονειροδρόμιο» δίνει το παρόν στο Port Festival, την όμορφη γιορτή που λαμβάνει χώρα τα τελευταία χρόνια στο άλσος Κατακόλου, καλώντας τους μικρούς του φίλους σε ένα αξέχαστο ταξίδι παιχνιδιού και δημιουργικής έκφρασης.

Το «Ονειροδρόμιο» συμμετέχει στη γιορτή του λιμανιού με ένα πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο και προσαρμοσμένο στις συνθήκες του φεστιβάλ, που αξιοποιεί με εμπνευσμένο τρόπο το φυσικό τοπίο και περιλαμβάνει δραστηριότητες δημιουργικής γραφής, τεχνικές θεατρικής έκφρασης, παιχνίδια γνώσης, καθώς και μία πρωτότυπη εκδοχή-έκπληξη του γνωστού παιχνιδιού «Κυνήγι του κρυμμένου Θησαυρού», που θα μείνει αξέχαστη στους μικρούς εξερευνητές.

Την Κυριακή 2 Αυγούστου, στις 7:30 το απόγευμα το «Ονειροδρόμιο» γίνεται το εισιτήριό σας σε μία μοναδική εμπειρία έκφρασης και φαντασίας. Μην το χάσετε!

Εργαστήρι κατασκευής κοσμήματος με ύφασμα (ΗλειοΤέχνες)

Τη δεύτερη μέρα του Port, Κυριακή 2 Αυγούστου στις 7:30 μ.μ., ανακυκλώνουμε και δημιουργούμε υπό την καθοδήγηση της Ντίνας Αρχοντοπούλου. Υπάρχουν πολλές τεχνικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε τα δικά σας χειροποίητα κοσμήματα.

Όποιο υλικό και αν φανταστείτε μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε, αρκεί να έχετε την κατάλληλη ιδέα. Ψάχνοντας στην ντουλάπα όλο και κάποιο φόρεμα ή μπλούζα θα έχουμε βαρεθεί. Ε, λοιπόν ήρθε η ώρα να τα ανακυκλώσουμε και να τα μετατρέψουμε σε ένα καταπληκτικό κολιέ ή βραχιόλι. Το αποτέλεσμα πάντα παραμένει συναρπαστικό, γιατί είναι δημιουργία μας και θα είναι μοναδική.

Εντωμεταξύ, συνεχίζεται για τρίτη μέρα το εργαστήρι Port News από εθελοντές του φεστιβάλ, καθώς και το εργαστήρι animation από τα μέλη των ομάδων Mythos Project και Zizanimation18+, ενώ και σήμερα παρουσιάζονται εναέρια ακροβατικά με πανιά και ιμάντας ισορροπίας (slack line) από τη Χριστίνα Καλαμπρέζου και τον Κωνσταντίνο Σπηλιόπουλο.

Επίσης, στο χώρο βρίσκεται η εντυπωσιακή τεχνητή πίστα αναρρίχησης και τα μέλη της Ορειβατικής Αναρριχητικής Λέσχης Πύργου είναι εκεί για να σας καθοδηγήσουν να δοκιμάσετε το όμορφο άθλημα με ασφαλή μέσα, ενώ οι «ΗλειοΤέχνες» παρουσιάζουν τις εμπνευσμένες δημιουργίες τους.

Ομάδα εθελοντών: «Απευθυνόμαστε σε όλους όσους αρνούνται να αποδεχτούν τον παραλογισμό της κρίσης και τους καλούμε αντί εισιτηρίου να προσφέρουν ένα πακέτο όσπρια, ένα κουτί γάλα, ένα πακέτο ζυμαρικών τα οποία θα μοιραστούν σε σχολεία του νομού».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life