Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ι. Φωτήλας - Μόνη λύση η κυβέρνηση εθνικής ενότητας με ορίζοντα τετραετίας

Ι. Φωτήλας - Μόνη λύση η κυβέρνηση εθνικ...

Ο βουλευτής Αχαΐας του «Ποταμιού» συμμετείχε σε πάνελ στην εκπομπή Πρωινό Mega

Το πρωί της Πέμπτης 30 Ιουλίου 2015, ο βουλευτής Αχαΐας του Ποταμιού και πολιτικός υπεύθυνος του τομέα Δημόσιας Τάξης και Πολιτικής Προστασίας Ιάσονας Φωτήλας, συμμετείχε σε πάνελ στην εκπομπή Πρωινό Mega.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το ποια θα ήταν η καλύτερη λύση για τη χώρα, ο κ. Φωτήλας επεσήμανε ότι η μόνη λύση είναι μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, οικουμενική,  με ορίζοντα τετραετίας και όχι  μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού 2 μηνών, καθώς ο στόχος είναι να εφαρμοστούν οι απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, που θα βγάλουν την χώρα από την κρίση.

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού, επεσήμανε ότι είναι θετική η αυτοκριτική του Πρωθυπουργού για το γεγονός ότι άργησε να κλείσει τη συμφωνία, αλλά πρέπει επιτέλους ο Πρωθυπουργός να σταματήσει να μεταφέρει το εσωκομματικό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ στη χώρα και να σταματήσει να συμπεριφέρεται σαν να είναι ακόμα στην αντιπολίτευση.

Παράλληλα, ανέφερε ότι αυτή η συμφωνία, την οποία ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε κακή και ότι δεν είναι δική του ιδιοκτησία, στη πραγματικότητα είναι το αποτέλεσμα των δικών του παρατεταμένων διαπραγματεύσεων.

Τόνισε ακόμα ότι ο Πρωθυπουργός σε μια "κρίση ειλικρίνειας" ομολόγησε πως βρισκόμαστε στο ίδιο ακριβώς σημείο που βρισκόταν ο κ. Σαμαράς όταν "σήκωσε τα μολύβια" αρνούμενος να υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις και αφήνοντας την χώρα να οδεύει προς την καταστροφή, δηλαδή  στο σημείο του κλεισίματος της 5ης αξιολόγησης. Μόνο που παρέλειψε να πει ότι βρισκόμαστε πράγματι στο ίδιο ακριβώς σημείο, αλλά με εντελώς διαφορετικές συνθήκες: με τράπεζες κλειστές με την οικονομία πλέον σε βαθιά ύφεση και τον ιδιωτικό τομέα σε απόγνωση.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των εκλογών, είπε ότι σε καμία περίπτωση ο χρόνος δεν είναι κατάλληλος για να γίνουν εκλογές στη χώρα μας, γιατί αυτό θα επέφερε ακόμα μεγαλύτερο πλήγμα στη χώρα και στην οικονομία μας. Η οικονομία μας είναι ήδη καταρρακωμένη και δεν αντέχει άλλους δυο μήνες επιδείνωσης, καθώς οι τράπεζες τώρα δίνουν 60 ευρώ, μετά τις εκλογές δεν θα δίνουν ούτε 60 λεπτά.

Σχετικά με το χρέος, ο κ. Φωτήλας ανέφερε ότι η συμφωνία δεν έχει κάτι περισσότερο για το χρέος από αυτό που υπήρχε, δηλαδή μια υπόσχεση για αναδιάρθρωση στο μέλλον και τόνισε ότι ένα χρέος είναι βιώσιμο πάντα εξ ορισμού όταν η χώρα είναι σε ανάπτυξη και μπορεί να χρηματοδοτηθεί. Γι αυτό ο στόχος της κυβέρνησης πρέπει να είναι το να φέρει την χώρα σε ανάπτυξη, για να γίνει βιώσιμο το χρέος. Ακόμα και κούρεμα να γίνει σήμερα, αν η οικονομία μείνει ως έχει και δεν γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, σε μερικά χρόνια θα έχουμε πάλι χρέος.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ανέφερε ότι οι Ευρωπαίοι δεν θα έχουν ανεξάντλητη υπομονή με εμάς και ότι η χώρα πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε καίριες, πραγματικές και διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ, με τα σημερινά δεδομένα, δείχνει ότι δεν μπορεί και δεν θέλει και αυτό φαίνεται από την επιλογή συγκεκριμένων στελεχών σε κομβικά και παραγωγικά Υπουργεία, πρόσωπα χωρίς μεταρρυθμιστικό στίγμα, μόνο για λόγους εσωκομματικής ισορροπίας.

Το δε ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ αν ήθελαν να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις θα το είχαν κάνει τα προηγούμενα χρόνια που κυβερνούσαν. Το Ποτάμι είναι η μόνη μεταρρυθμιστική δύναμη της χώρας.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις