Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Η αλλαγή δεν θα έρθει

Η αλλαγή δεν θα έρθει

Του Παναγιώτη Ντούκα

Όλοι, είτε ψηφίσαμε είτε όχι τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα, είτε τον στηρίξαμε είτε όχι, πιστεύαμε πως μια αλλαγή στο πολιτικό προσωπικό της χώρας θα έφερνε μια αλλαγή. Μια ανανέωση, μια νέα πνοή στην χώρα μας.

Τελικά διαψευστήκαμε.

Ο Τσίπρας τόσο καιρό διαπραγματεύεται για να φέρει αυτό που ήταν σίγουρο πως θα έρθει ήδη από όταν Σαμαράς – Βενιζέλος έκαναν διαγωνισμό με τον Τσίπρα στο ποιος σκίζει καλύτερα το μνημόνιο.

Και παράλληλα δεν κάνει τίποτα για να προχωρήσει σε αυτή την ανανέωση. Αντίθετα, ξηλώνει μεταρρυθμίσεις. Ξηλώνει δι@υγεια, ξηλώνει το opegov, ξηλώνει ό,τι μπορεί και βγάζει από την φυλακή τον Παπαγεωργόπουλο και τον Αναστασιάδη.

Ούτε συντεχνίες σπάει, γιατί ξέρει πως εκεί έχει την δύναμή του, και για το θέμα των ΜΜΕ γαβγίζει αλλά δεν δαγκώνει. Και γαβγίζει γιατί ακούγεται, άλλωστε στον Έλληνα αρέσει να ακούει. Για όλες τις άλλες μεταρρυθμίσεις, όπως ήταν αυτές του Καλλικράτη, των πανεπιστημίων, της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, του οικονομικού εισαγγελέα, των ηλεκτρονικών προμηθειών, δεν κάνει τίποτα, τις αγνοεί προκλητικά, όπως ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος

Και έτσι δεν πρόκειται ποτέ η χώρα να ξεπεράσει το τέλμα, πάντα θα βρίσκεται σε μια εξάρτηση, ποτέ δεν θα γίνει μια προοδευτική Ευρωπαϊκή σύγχρονη δημοκρατία που θα εξυπηρετεί τον πολίτη της.

Δυστυχώς το σημερινό πολιτικό προσωπικό της χώρας δεν έχει καταλάβει πως το να σκίζεις το μνημόνιο δεν αρκεί. Πως το ζήτημα είναι να σκίσεις τα συμφέροντα που διασπαθίζουν το δημόσιο χρήμα που υπάρχει σε όλες αυτές τις προμήθειες και τις μίζες, στην ανοργανωσιά και στην μετριότητα της δημόσιας διοίκησης.

Τελικά η αλλαγή δεν θα έρθει, τελικά ήρθε η ώρα να πούμε καληνύχτα Ελλάδα.

Παναγιώτης Δ. Ντούκας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις