Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Λες κι ετοίμαζαν... πόλεμο! Τουλάχιστον 140 παράνομες αγοραπωλησίες όπλων από το κύκλωμα εμπορίας-ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟ από τα όπλα και τα...λαγούμια στα οποία έκρυβαν τα όπλα

Πάτρα: Λες κι ετοίμαζαν... πόλεμο! Τουλά...

Σήμερα οδηγούνται στον ανακριτή

Για τη σύλληψη των μελών της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Δευτέρας, σε περιοχές της Αττικής και της Αχαΐας, ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στις οποίες συνέδραμαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας και του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου.

Όπως προέκυψε στο πλαίσιο της ερευνητικής διαδικασίας, τα μέλη της οργάνωσης διακινούσαν παράνομα οπλισμό, που εισήγαγαν στην Ελλάδα κυρίως από τη Βουλγαρία, σε περιοχές της Αχαΐας, της Αττικής, της Κορινθίας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας.

Ειδικότερα, ο 45χρονος αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης ήταν υπεύθυνος σε κατάστημα εμπορίας κυνηγετικών και αεροβόλων όπλων -ανταλλακτικών, στην Πάτρα, το οποίο χρησιμοποιούσε ως προκάλυμμα - «βιτρίνα» των παράνομων δραστηριοτήτων της οργάνωσης.

Ο 45χρονος εκμεταλλευόμενος την ιδιότητα του, έκανε παραγγελίες πιστολιών κρότου, ανταλλακτικών και άλλων συναφών ειδών και στη συνέχεια, τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης πραγματοποιούσαν εργασίες μετασκευής - τροποποίησης αυτών των όπλων σε πυροβόλα όπλα,στο χώρο του καταστήματος.

Στον ίδιο χώρο πραγματοποιούνταν και οι συναντήσεις των μελών της οργάνωσης και των υποψήφιων αγοραστών όπλων.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες πώλησαν παράνομα σε τουλάχιστον 50 αγοραστές όπλα και πυρομαχικά το τελευταίο πεντάμηνο.

Σε έρευνες που ακολούθησαν παρουσία δικαστικού λειτουργού, στις οικίες των δραστών σε περιοχές της Αττικής και της Αχαΐας, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν:

  • (52) πιστόλια και περίστροφα
  • (15) σπρέι πιπεριού,
  • (2) συσκευές εκκένωσης (tazer),
  • (5.000) ευρώ και
  • (5) γραμμάρια κοκαΐνης


Παράλληλα,πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονης επιχέιρησης σε περιοχές της Αττικής, της Αχαΐας, της Ηλείας και της Κορίνθου  από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στις οποίες συνέδραμαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου και του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου.

Από τις πολύμηνες έρευνες των αστυνομικών, προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας εισήγαγαν από το εξωτερικό και κυρίως από τη Βουλγαρία γνήσια εργοστασιακά όπλα, τα οποία στη συνέχεια εμπορεύονταν παράνομα, σε διάφορες περιοχές της χώρας, κατά κύριο λόγο στην Αττική, στην Αχαΐα, στην Κορινθία και στην Ηλεία.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των δραστών, παρουσία δικαστικών λειτουργών, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν:

  • (29) πιστόλια και περίστροφα,
  • (5) πολεμικά τυφέκια, μεταξύ των οποίων (3) τύπου καλάσνικοφ
  • (156) πυροκροτητές και (500) μέτρα φυτίλι,
  • (10.500) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
  • (12.000) καψύλια φυσιγγίων,
  • (3) κιλά χάλυβα που χρησιμοποιείται για κατασκευή βολίδων,
  • (650) κάλυκες διαφόρων διαμετρημάτων,
  • (27.555) ευρώ και (35) γραμμάρια κάνναβης.

Ο 34χρονος αρχηγός της εγκληματικής ομάδας είχε υπό τις εντολές του μέλη της οργάνωσης που μετέβαιναν στη Βουλγαρία ή διαβιούσαν εκεί και παραλάμβαναν τα όπλα, ενώ ο ίδιος μετέβαινε αυτοπροσώπως σε διάφορα σημεία της χώρας, προκειμένου να πραγματοποιήσει τις παράνομες αγοραπωλησίες όπλων.

Ως προς τους ρόλους των υπολοίπων μελών της εγκληματικής οργάνωσης, ο 29χρονος που συμμετείχε και στην πρώτη εγκληματική οργάνωση ήταν ο συντηρητής/ τεχνικός μεταποίησης και επισκευής των όπλων, ο 28χρονος ήταν ο βοηθός του αρχηγού της οργάνωσης και η 29χρονη υπήκοος Βουλγαρίας ήταν βοηθός του, κυρίως σε ό,τι αφορά τις επαφές του στη Βουλγαρία.

Επιπλέον, (4) ημεδαποί (τρεις άνδρες και μια γυναίκα) ηλικίας από 23 έως και 57 ετών, αποτελούσαν τους προμηθευτές όπλων, εισάγοντας τα όπλα από τη Βουλγαρία, ενώ (11) ημεδαποί άνδρες, ηλικίας από 37 έως και 63 ετών, αποτελούσαν τους πωλητές (μεσάζοντες) των όπλων.

Από τη διενεργηθείσα προανάκριση προέκυψε ότι οι δράστες πραγματοποίησαν τουλάχιστον (90) παράνομες αγοραπωλησίες όπλων, το τελευταίο πεντάμηνο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις