Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Μολυσματική ασθένεια καραδοκεί στον Άγ. Στέφανο! Κρατούμενοι και προσωπικό στο έλεος της έλλειψης απολύμανσης και καθαριότητας

Πάτρα: Μολυσματική ασθένεια καραδοκεί στ...

Αυτή η δυσάρεστη κατάσταση έχει φθάσει μέχρι τον Υπ. Δικαιοσύνης

Ούτε μία μυγοσκοτώστρα δεν υπάρχει στις φυλακές Αγ. Στεφάνου για να αντιμετωπιστούν τα σμήνη εντόμων, που κατακλύζουν τους χώρους εξ αιτίας της ελλιπούς καθαριότητας που φαίνεται να παρουσιάζει έξαρση, ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι, με την άνοδο της θερμοκρασίας. Μα ούτε και κολλητικές ταινίες για το πιάσιμο των εντόμων, δεν κρέμονται από το ταβάνι!

Σύμφωνα με πληροφορίες του Istologiou G. Mosxou, αυτή η δυσάρεστη κατάσταση έχει φθάσει μέχρι τον Υπ. Δικαιοσύνης, διά του Πάνου Λάμπρου, συμβούλου του Υπουργού.

Αιτία για τα παραπάνω είναι αρχής γενομένης, το από πέρυσι σταμάτημα της καθαριότητας των προαυλίων, στο πλαίσιο της εξοικονόμησης πόρων, πριν το βραδινό κλείσιμο των κρατουμένων, συντελεί στη δημιουργία έντονων και δυσάρεστων οσμών, με αποτέλεσμα τον ενδεχόμενο κίνδυνο υγείας.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες, ούτε απολύμανση γίνεται, κάτι που θα ήταν ίσως υποκατάστατο της έλλειψης καθαριότητας των προαυλίων. Και φυσικά η επίχριση των χώρων με ασβέστη, μπορεί για λίγες ώρες τη νύχτα να δίνει την εντύπωση καθαριότητας, στην ουσία όμως από τη στιγμή που οι εργασιακοί χώροι ξαναχρησιμοποιούνται την επομένη ημέρα, το πρόβλημα διαιωνίζεται.

Στην ουσία, όπως αναφέρουν ειδικοί επί του ζητήματος, θα πρέπει να γίνεται καθαρισμός  προαυλίων τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα, πολύ περισσότερο που στην φυλακή παρουσιάζεται υπερπληθυσμός κρατουμένων και τι πρόβλημα διαχείρισης της υγείας κρατουμένων και εργαζομένων εκεί, αποκτά ιδιαίτερες διαστάσεις!

Περίπου χίλιοι άνθρωποι, κρατούμενοι και προσωπικό της φυλακής είναι το σύνολο των ανθρώπων, που μπορεί να πληγούν από τυχούσα λοιμώδη, μολυσματική ασθένεια.

Στην ενημέρωση που έχει γίνει για την κατάσταση σε ανώτερο επίπεδο, το ερώτημα που τίθεται είναι εναγώνιο:

Μπορείτε να κάνετε κάτι;
Μπορείτε να πιέσετε για να γίνει μια κάποια βελτίωση;
Μπορείτε να δείξετε σε όλους αυτούς τους ανθρώπους ότι παρά τις δυσκολίες που περνά ο τόπος μας, η Αριστερά δεν είναι μόνο λόγια αλλά και αποτέλεσμα;

Για την κατάσταση που επικρατεί, επίσης έχουν ενημερωθεί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα, ο Συντονιστής της ΝΕ Αχαΐας του κόμματος, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πρόεδρος στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Σωφρονιστικού Συστήματος και λοιπών δομών εγκλεισμού κρατουμένων, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ μέλη της Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος, ο βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ πρόεδρος στην Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ,  μέλος Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και μέλος του Τμήματος Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις