Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σε θετική κατεύθυνση το αίτημα για αναβάθμιση – αξιοποίηση του στρατοπέδου του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού - Κ.Ε.Τχ Πάτρας

Σε θετική κατεύθυνση το αίτημα για αναβά...

Ο Υφυπουργός Άμυνας απήντησε ότι λαμβάνεται μέριμνα διαρκώς για την αναβάθμιση της τεχνικής εκπαίδευσης

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Υπαλλήλων Υ.ΕΘ.Α/Γ.Ε.Σ Νομού Αχαΐας, με πρόεδρο τον Τρύφωνα Κούκο, όπως αναφέρει σε δελτίο Τύπου, συναντήθηκε στις 22 Μαΐου 2015 με τη βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου στα τοπικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος και, μετά από σχετική συζήτηση, της κατέθεσε το συνημμένο υπόμνημα με θέμα «Αναβάθμιση – αξιοποίηση του στρατοπέδου του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού (Κ.Ε.ΤΧ.) Πάτρας».

Στη συζήτηση συμμετείχε επίσης και η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ κα Μαρία Κανελλοπούλου.

Τόσο οι κυρίες Αναγνωστοπούλου και Κανελλοπούλου όσο και ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Χατζηλάμπρου κατέθεσαν από κοινού στο Προεδρείο της Βουλής και τον αρμόδιο Υπουργό αμύνης στις 3 Ιουνίου με αναφορά το συγκεκριμένο υπόμνημα του Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Ν. Αχαΐας με σκοπό και γνώμονα την αξιοποίηση και εκμετάλλευση των δυνατοτήτων του στρατοπέδου του ΚΕΤχ (Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού Πατρών) για την στήριξη της τοπικής οικονομίας χωρίς την επιβάρυνση του κρατικού προυπολογισμού.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου – ανακοίνωση του Συλλόγου, η βουλευτής κα Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία σήμερα κατέχει τη θέση της Αναπληρώτριας Υπουργού Εξωτερικών για θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, συμφωνώντας με τα αιτήματα του συλλόγου για τη σπουδαιότητα των όσων της αναφέρθηκαν, ανέλαβε την πρωτοβουλία να συντονίσει τους βουλευτές των συνεργαζόμενων κομμάτων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με σκοπό την κατάθεση σχετικής αναφοράς στη Βουλή για τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Για την αναφορά αυτή (υπ. αρ. 824/18-06-2015) η κα Σία Αναγνωστοπούλου έλαβε τη συνημμένη απάντηση από τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Τόσκα. Στο μεταξύ σε σημερινή συνάντηση του Προεδρείου του Συλλόγου με τα στελέχη του τοπικού γραφείου της κας Αναγνωστοπούλου αξιολογήθηκαν τα αναγραφόμενα στο κείμενο του Υπουργείου Άμυνας ως θετικά για το Κ.Ε.ΤΧ. και στην σωστή κατεύθυνση και συναποφασίστηκε η συνέχιση των επαφών του Συλλόγου μας και η ανάληψη συγκεκριμένων ενεργειών με την Αναπλ. Υπουργό για την επιτυχημένη ολοκλήρωση της προσπάθειας.

Ο κ. Τόσκας μεταξύ άλλων ανέφερε στην απάντηση του με ημερομηνία 10 Ιουλίου 2015 ότι εξετάζεται πλήρως η αναδιοργάνωση της διάταξης και λειτουργίας των υφισταμένων Κέντρων εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων και πως για την τεχνική εκπαίδευση ειδικότερα, λαμβάνεται μέριμνα διαρκώς για την αναβάθμιση αυτής και την υιοθέτηση προτάσεων που να είναι συμβατές με τον σχεδιασμό μετεξέλιξης των Ενόπλων δυνάμεων και να μην αντιβαίνουν στην προσπάθεια εξορθολογισμού  των διαθέσιμων πόρων ενόψει της δυσμενούς δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας μας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις