Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στερνό κατευόδιο κάτω από τη σκιά των κυπαρισσιών

Στερνό κατευόδιο κάτω από τη σκιά των κυπαρισσιών

Σε ένα απλό τραπεζάκι κοντά στο σορό ήταν εκτεθειμένο βιβλίο συλλυπητηρίων,

Στερνό κατευόδιο απηύθυναν σήμερα σύντροφοι, φίλοι και συνεργάτες προς του φερέτρου του, στον αείμνηστο Τάκη Παπαθεοδωρόπουλο, που έδωσε μέχρι τελευταία ώρα την μάχη επιβίωσης έναντι της επάρατης ασθένειας που το ταλαιπωρούσε σχεδόν δύο χρόνια τώρα, αλλά χθες υπέκυψε στο μοιραίο, εντός του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου όπου στη διάρκεια της ασθένειάς του είχε κάνει «δεύτερο σπίτι του».
Η τελετή αποχαιρετισμού της σορού του Τ. Παπαθεοδωρόπουλου, κατόπιν επιθυμίας του, έγινε με πολιτική κηδεία, στο Α΄ Δημοτικό Κοιμητήριο Πατρών. Εκεί στο στο ύψωμα του Κοιμητηρίυ, κάτω από τη βαριά σκιά των κυπαρισσιών, εκτέθηκε η σορός και οι τιμούντες την μνήμη του αείμνηστου Τάκη απηύθυναν το τελευταίο αντίο, καταθέτωντες συνάμα ένα λευκό γαρύφαλλο επί της σορού του που κείτονταν στο ξέσκεπο φέρετρο.

Σε ένα απλό τραπεζάκι κοντά στο σορό ήταν εκτεθειμένο βιβλίο συλλυπητηρίων, που είχε ανοίξει η οικογένεια του αείμνηστου, στο οποίο πλησίασαν και τίμησαν με την έκθεση των στοιχείων τους πάρα πολλοί από τους παραβρισκόμενους.
Την έναρξη της τελετής της πολιτικής κηδείας έκανε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, που μίλησε για τον αδαμάντινο χαρακτήρα του εκλιπόντος, ακολούθησε ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θαν. Θεοχαρόπουλος, που μίλησε για το παράδειγμα ήθους και εντιμότητας που διέκρινε τον αείμνηστο και ακολούθησε ο Κώστας Λυκοκάππης, εκ μέρους του προσωπικού του Δήμου Πατρέων, που αποχαιρέτισε τον νεκρό με στίχους του Καβάφη, που αναφέρονται στον «πηγαιμό για την Ιθάκη» και τέλος ο γνωστός λογοτέχνης της Πάτρας Διον. Καρατζάς μίλησε για τον ανεκτίμητο ψυχικό θησαυρό, που έκρυβε ο Τάκης Παπαθεοδωρόπουλος.

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, έδωσε παρών!

 

Στα συλλυπητήρια που απεστάλησαν προς την οικογένεια του εκλιπόντος, πρέπει να προσθέσουμε και αυτά του πρώην Δημάρχου Πατρέων Γ. Δημαρά και της ΔΕ του Περιφερειακού Τμήματος Δυτ. Ελλάδας του ΤΕΕ, που εξέφρασε την βαθιά θλίψη της, καθώς ο αείμνηστος ως πολιτικός μηχανικός ήταν μέλος του.

Τέλος σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ και ο Πρόεδρος της, μεταξύ άλλων τόνισαν ότι: Θα μας λείψει το ανήσυχο πνεύμα του, οι αναλυτικές του ικανότητες, η ανιδιοτέλειά του, οι συνέπεια στις αρχές του, η πίστη στις ιδέες του και το ήθος του.

Μεταξύ των πολλών παρόντων ήσαν εκτός του προέδρου της ΔΗΜΑΡ και του Δημάρχου Πατρέων, ο Συντονιστής της ΝΕ Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρ. Ριζούλης, ο επικεφαλής της Παράταξης ΡΑΠ Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη Κώστας Σπαρτινός, ο Χρ. Πατούχας της Ανυπότακτης Πολιτείας, η κα Βίβιαν Σαμούρη, ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Απ. Κατσιφάρας, αντιδήμαρχοι νυν και τέως  του Δήμου Πατρέων, πολλά στελέχη της δημοτικής παράταξης Τώρα για την Πάτρα του πρ. δημάρχου Γ. Δημαρά, στο στήσιμο της οποίας είχε πρωτοστατήσει, μέλη της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρ. Πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Ζεπάτος και πάρα πολλοί άλλοι κατέγραψε ο φακός του Istologiou G. Mosxou.



Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις