Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Όλοι μαζί ενωμένοι!

Όλοι μαζί ενωμένοι!

Tου Ανδρέα Τζουραμάνη

Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου αποτελεί πλέον ιστορικό γεγονός μεγίστης σημασίας  για την πορεία της πατρίδας μας από δω και πέρα. Οι Έλληνες ψήφισαν κατά 61,31% “ΟΧΙ” και κατά 38,69% “ΝΑΙ” στο ερώτημα που τέθηκε.

Το συντριπτικό ποσοστό 61,31% του εκλογικού σώματος που υπερψήφισε τη θέση του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, τον καθιστά απόλυτο κυρίαρχο της πολιτικής ζωής του τόπου. Παράλληλα όμως του αναθέτει ακέραια την ευθύνη για την έκβαση των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους μας και την τελική κατάληξη τους για την παραμονή της χώρας μας εντός ευρωζώνης.

Ο Πρωθυπουργός οφείλει να κλείσει άμεσα συμφωνία με τους εταίρους μας και να μην επιτρέψει στις δυνάμεις της δραχμής που καραδοκούν, να βρουν το παραμικρό πάτημα και να οδηγήσουν την χώρα μας εκτός ευρώ.

Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για την πατρίδα μας οι πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης που στήριξαν το “ΝΑΙ” οφείλουν να σταθούν δίπλα στον Πρωθυπουργό και να απαιτήσουν από τους εταίρους μας, μία οριστική και δίκαιη λύση για τον Ελληνικό λαό.

Οι κομματικές σημαίες δεν έχουν καμία θέση σε αυτή την διαπραγμάτευση. Αν οποιοδήποτε κόμμα της αντιπολίτευσης επιχειρήσει να βάλει εμπόδια στην ενιαία και συμπαγή στάση που οφείλουμε να έχουμε απέναντι στους εταίρους μας, θα έχει την οριστική καταδίκη των Ελλήνων.

Η επιβεβλημένη στήριξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση δεν σημαίνει ότι δίδεται λευκή επιταγή. Στην περίπτωση, που οι δυνάμεις της δραχμής (ξένες και εγχώριες) θελήσουν να οδηγήσουν την χώρα εκτός ευρώ, τότε οφείλει η αντιπολίτευση  να άρει αμέσως τη στήριξή της στην κυβέρνηση και να καλέσει τον Ελληνικό λαό να υπερασπιστεί ο ίδιος την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη και στην ευρωζώνη.

Εμείς οι πολίτες, ότι κι αν υποστηρίξαμε στο δημοψήφισμα δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μεταξύ μας. Όλοι θέλουμε το καλό του τόπου μας. Όλοι μας θέλουμε να διαψευστούν τα σενάρια περί “κουρέματος” καταθέσεων και επιστροφής της δραχμής.

Κι επειδή οι πρώτες δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν ήταν ενθαρρυντικές αλλά κινούνταν προς την κατεύθυνση του Grexit, μην τους κάνουμε την χάρη. Όλοι μαζί ενωμένοι οφείλουμε να υπερασπιστούμε το συμφέρον της πατρίδας μας που βρίσκεται εντός της Ευρωπαϊκής οικογένειας και της ευρωζώνης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις