Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ έκρουσε καμπανάκι κινδύνου μιλώντας στον ΟΗΕ -"Σώστε τη Γη πριν είναι πολύ αργά"

Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ έκρουσε καμπανάκι κι...
Μαρτάτος Tάκης

Μίλησε την Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015 για το μεγάλο θέμα της κλιματικής αλλαγής

Mία σημαντική στιγμή ήταν αυτή στην Σύνοδο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών όπου μίλησε την Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015 ο σπουδαίος Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης και μάχιμος οικολόγος Ρόμπερτ Ρέντφορντ.

Όπως αναφέρουν πολλά έγκυρα ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα, ανάμεσα τους το CBS, η Daily Mail, το CNN, κ.α., ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ μίλησε μπροστά σε εκπροσώπους από 193 χώρες στην έδρα του ΟΗΕ - U.N. στη Νέα Υόρκη και κάλεσε για άμεση δράση όσον αφορά στο θέμα της κλιματικής αλλαγής.

Ο 78χρονος καλλιτέχνης που έχει τιμηθεί και με Όσκαρ, μίλησε με την ιδιότητα όχι του ηθοποιού, όπως χαρακτηριστικά τόνισε αλλά με αυτή του εκτιβιστή περιβαλλοντολόγου, του πατέρα και παππού και του ευαισθητοποιημένου πολίτη.

Ο Redford παρακίνησε μέσα από την ενδιαφέρουσα ομιλία του τους ηγέτες και εκπροσώπους των κρατών όλου του κόσμου να επιτύχουν και να υιοθετήσουν μία συμφωνία για το θέμα του παγκόσμιου κλίματος και της προστασίας του, στο Παρίσι τον ερχόμενο Δεκέμβριο υπογραμμίζοντας πως το θέμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη και η αλλαγή του κλίματος επηρεάζει κάθε έθνος και λαό αυτού του πλανήτη.

«Κοιτάξτε, αυτός είναι ο μόνος μας πλανήτης, η μόνη μας πηγή της ζωής και αυτή ίσως είναι η τελευταία μας ευκαιρία. Οι πόροι και πλουτοπαραγωγικές πηγές της γης δεν είναι ανεξάντλητες», τόνισε ο Ρέντφορντ με νόημα προσθέτοντας πως οι άνθρωποι με την αστείρευτη φαντασία και ικανότητα μας μπορούσε να λύσουμε τόσο μεγάλα προβλήματα.

Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ έκανε μνεία στο πάθος και αγάπη του για το περιβάλλον εδώ και 40 και πλέον χρόνια. «Είναι ευρέως αποδεκτό από την επιστήμη πως η κλιματική αλλαγή είναι ένα πραγματικό γεγονός που ήδη συμβαίνει και αποτελεί κατά κύριο λόγο συνέπεια της ανθρώπινης δραστηριότητας», είπε ο συμπαθής ηθοποιός ενώπιον της 69ης Συνέλευσης του ΟΗΕ παρόντος και του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Ban Ki Moon.

Όπως ειπώθηκε από τον Ρέντφορντ, πρωταγωνιστή ταινιών όπως «Το Κεντρί», «Οι Δύο Ληστές» και «Πέρα από την Αφρική», εφόσον επιτευχθεί συμφωνία θα θέσει σε άμεσο περιορισμό την υπερθέρμανση του πλανήτη και την εκπομπή ρύπων και διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

«Είμαστε όλοι υπεύθυνοι για την κρίση του περιβάλλοντος. Η αποστολή σας είναι απλή όσο και καθοριστική, σώστε τον κόσμο πριν είναι πολύ αργά», τόνισε τέλος ο 78χρονος καλλιτέχνης, ο οποίος λίγο πριν μιλήσει στη σύνοδο του ΟΗΕ δήλωσε στο CNN πως η κλιματική αλλαγή είναι το πλέον κυρίαρχο και σοβαρό περιβαλλοντικό θέμα των καιρών μας.

Όπως έγραψε η Daily Mail, ο Ρέντφορντ έφερε επίσης ως παράδειγμα την πόλη του Λος Άντζελες όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε που κάποτε, όπως είπε ήταν μία πόλη με καθαρό αέρα που στην πορεία «με έδιωξε λόγω της μόλυνσης, της ανάπτυξης με τους αυτοκινητόδρομους, κ.α.». Τέλος ο Ρέντφορντ παραδέχθηκε πως τα δύο κύρια ενδιαφέροντα στη ζωή του είναι η τέχνη και η φύση.

O Αμερικανός ηθοποιός και μάχιμος οικολόγος μίλησε με την ευκαιρία της παρουσίας του στον ΟΗΕ και στους δημοσιογράφους.

H φωτ. είναι ΑFP/Getty Images.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight