Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τουσκ: H Ελλάδα πρέπει να μείνει στο ευρώ - Λαγκάρντ: Tο δημοψήφισμα θα είναι άκυρο μετά την Τρίτη

Τουσκ: H Ελλάδα πρέπει να μείνει στο ευρ...

Επικοινωνία του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με αρχηγούς κρατών

Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, προσθέτοντας ότι επικοινώνησε με τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να εμποδίσουν την Αθήνα να εγκαταλείψει τη νομισματική ένωση.

«Η Ελλάδα είναι και πρέπει να παραμείνει μέλος της ζώνης του ευρώ», ανέφερε σε γραπτή του ανακοίνωση μέσω του λογαριασμού του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, ο Ντόναλντ Τουσκ, αφότου οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αρνήθηκαν να χορηγήσουν παράταση στο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας ένα πρόγραμμα που τερματίζεται την Τρίτη.

«Είμαι σε επαφή με τους ηγέτες (της Ευρώπης) για να διασφαλιστεί η ακεραιότητα της ζώνης του ευρώ των 19 χωρών», ανέφερε η ανακοίνωση του Ντόναλντ Τουσκ.

Λαγκάρντ: Tο δημοψήφισμα θα είναι άκυρο μετά την Τρίτη


Έτοιμο να συζητήσει με την Ελλάδα ειναι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δήλωσε χθες η γενική διευθύντριά του Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξή της στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Η Λαγκάρντ επεσήμανε πάντως ότι το δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στην Ελλάδα σχετικά με τους όρους μιας νέας διάσωσης της χώρας θα είναι άκυρο μετά την Τρίτη, οπότε ολοκληρώνεται το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης. Σύμφωνα με την ίδια, οι Έλληνες θα ψηφίσουν για προτάσεις που πλέον δεν θα ισχύουν.

Παρόλα αυτά η επικεφαλής της ΔΝΤ επεσήμανε ότι αν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη και υπέρ της ανάταξης της οικονομίας της χώρας, τότε οι πιστωτές είναι διατεθειμένοι να προσπαθήσουν.

Μιλώντας στο BBC η Λαγκάρντ τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ακόμη χρόνο για να αλλάξει γνώμη και να δεχθεί τις προτάσεις της ευρωζώνης.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΩΡΑ: Σημαντικές ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Αίτημα για Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για την Ελλάδα - "Η Γαλλία έτοιμη να μεσολαβήσει για ν΄αρχίσουν πάλι οι διαπραγματεύσεις"

 

Βαρουφάκης: "Πασχίζουμε για συμφωνία την ύστατη στιγμή μέχρι την Τρίτη" - Ντάισελμπλουμ: "Εκλεισαν μόνοι τους την πόρτα με το δημοψήφισμα"


 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις