Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Πώς συνέβαλε η Ελισάβετ Γεωργιάδη στην Ημέρα Μουσικής της Αθήνας

Πώς συνέβαλε η Ελισάβετ Γεωργιάδη στην Η...

Με πατρινή σφραγίδα το πιάνο στην Αεροπαγίτου!

Στον τριήμερο, πληθωρικό εορτασμό της Ευρωπαικής Ημέρας Μουσικής στην πρωτεύουσα, που εξαπλώθηκε από τον Εθνικό Κήπο και το Βυζαντινό Μουσείο, στη Μουσική Βιβλιοθήκη Βουδούρη, στο Μέγαρο Μουσικής, στους πεζόδρομους Θησέως, Μαυροκορδάτου, Ρόμβης, στις πλατείες Αβυσσηνίας, Βαρνάβα, Κλαθμώνος μέχρι και στο αεροδρόμιο Βενιζέλος και σε γνωστά μπαράκια, ώστε ο κόσμος να ... «σκοντάφτει» πάνω σε μπάντες και βιρτουόζους των ήχων, συμμετείχε και το σωματείο «Μουσική Κίνηση» της πατρινής σολιστ πιάνου και διακεκριμένης μουσικοθεραπεύτριας Ελισάβετ Γεωργιάδη.

Μάλιστα, ακόμα μια φορά, η συμπολίτισσα μουσικός και πρόεδρος της «Μουσικής Κίνησης» επένδυσε στο χάπενινγκ της «Ανοιχτής Ακρόασης», παρουσιάζοντας την περασμένη Κυριακή 21/6  στο κέντρο της Αθήνας, Αεροπαγίτου και Μακρυγιάννη, τον πιανίστα Δημήτρη Ανούση, που εκτέλεσε μεταγραφές διάσημων έργων της όπερας για σόλο πιάνο, καθώς και την Άννα Δημουλά σε μελωδίες George Gershwin, Γιάννη Κωνσταντινίδη και Robert Schuman. Συνεπής στην άποψή της πως αυτός είναι «ένας πρωτότυπος τρόπος να εκφράσεις μηνύματα για τον πολιτισμό και την προσπάθεια αναβάθμισης της ποιότητας της ζωής μας» βλέπει πια το σωματείο της να αντιπροσωπεύεται σε κορυφαίες αθηναικές διοργανώσεις όπως η Ημέρα Μουσικής. Οπως έχει καθιερωθεί, η ίδια με τους συνεργάτες της, με πιάνο  και έντυπο υλικό, προωθούν το σωματείο και ως ενεργοί πολίτες διαμηνύουν πως η μουσική μπορεί να λειτουργήσει για θεραπεία, για μάθηση, για καλλιέργεια, για ενίσχυση των ανθρώπινων δεσμών.

ΠΙΑΝΟ ΓΙΑ ΜΙΑ «ΥΓΙΗ» ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Ελισάβετ Γεωργιάδη είναι πρόεδρος του σωματείου Μusical Movement-Μουσική Κίνηση, που εδρεύει στην Αθήνα απο το 2007 με στόχο την συναισθηματική υποστήριξη βρεφών, παιδιών και οικογενειών με «εργαλείο» την μουσική. Η ίδια επισημαίνει την μεγάλη σημασία της πρόληψης και θεραπείας πρώιμων ψυχικών διαταραχών αλλά και της δημιουργίας μιας πιο υγιούς κοινωνίας χάρη στην έμφυτη μουσικότητά μας. Αντιπροσωπευτικό δείγμα δράσης του σωματείου πέραν συναυλιών και ρεσιτάλ σε γνωστούς χώρους, είναι οι εκδηλώσεις της «Ανοιχτής Ακρόασης», όπου σε κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας όπως η Ερμού ή η Πανεπιστημίου, μεταφέρεται πιάνο με «ουρά» και έγκριτοι πιανίστες εμφανίζονται εθελοντικά σε υπαίθρια ρεσιτάλ, αιφνιδιάζοντας τον κόσμο. Παρά τα ελάχιστα χρήματα και τις δυσκολίες μεταφοράς του πιάνου, η δράση αυτή έχει προκαλέσει άκρως θετικές αντιδράσεις στον κόσμο ενώ ολο και περισσότεροι πιανίστες θέλουν να λάβουν μέρος αμισθί.

*Αυτό το Σάββατο 27/6 στις 8 μ.μ. η Μουσική Κίνηση διοργανώνει άλλη μια «Ανοιχτή Ακρόαση» στη Μαρίνα Φλοίσβου στο Παλαιό Φάληρο, με τον  πιανίστα Δημήτρη Ανούση. Α.ΜΠ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight