Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Η ενόχληση του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας και η απάντηση του thebest.gr

Η ενόχληση του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας και η απάντ...

Με αφορμή άρθρο για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αχαϊας, μάς έστειλε την ακόλουθη επιστολή:

"Στις 19.6.15, ο έγκυρος ιστότοπός σας φιλοξένησε άποψη συνεργάτιδά σας η οποία επιδόθηκε σε ακραίους υβριστικούς χαρακτηρισμούς εναντίον της Προέδρου της Βουλής και βουλευτή Α' Αθήνας κας Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Θεωρήσαμε σκόπιμο να μην απαντήσουμε σε προσωπικό επίπεδο στην συντάκτη του λιβελογραφήματος αλλά θεωρούμε αναγκαίο να επισημάνουμε στον διαχειριστή ή τους διαχειριστές του ιστοτόπου BESTNEWSPATRAS, ότι η φιλοξενία ενός τέτοιου δημοσιεύματος πλήρους προσωπικής εμπάθειας και κακοηθέστατων  χαρακτηρισμών, εκφεύγει ακόμη και αυτής της δημοσιογραφίας και των κανόνων της, σε επίπεδο έκφρασης γνώμης ή και άσκησης κριτικής για τις πράξεις ενός πολιτικού προσώπου.

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι ο ιστότοπός σας εγκαινιάζει με αυτό το κείμενο, μία τακτική κουτσομπολίστικης δημοσιογραφίας αλλά και ''κιτρινισμού'' στον χώρο της ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας, μία τακτική δημοσιευμάτων στην στήλη ''Απόψεις και Σχόλια'' που επιδιώκουν να ''πιάσουν'' ως αναγνωστικό κοινό, όσους ''την βρίσκουν'' με υβριστικά κείμενα, αντί της άσκησης πολιτικής κριτικής στις πράξεις και παραλείψεις κάθε κυβερνητικού στελέχους την οποία και μείς ως τοπικός ΣΥΡΙΖΑ την αναμένουμε και επιδιώκουμε να ασκείται, προκειμένου να αφουγκραζόμαστε και μέσα από αυτή την ''οδό'', τον ''σφυγμό'' της τοπικής κοινωνίας".

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ THE BEST.GR

Ειλικρινά μας προκαλούν έκπληξη οι παρατηρήσεις του Γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, καθώς εισάγουν την αντίληψη ότι "δεν πρέπει να δημοσιεύεται ό,τι δεν συμβαδίζει με τη δική μας αξιολόγηση, κουλτούρα ή αισθητική". Έχουμε εντελώς διαφορετική άποψη για την ελευθεροτυπία. Οι σελίδες του thebest.gr είναι ανοιχτές στην παράθεση όλων των ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΩΝ απόψεων και δη αυτών που ασκούν κριτική σε δημόσια πρόσωπα. Ούτε προληπτική, ούτε κατασταλτική λογοκρισία, χωράει σε αυτό το ενημερωτικό portal. Ο καθένας ΕΠΩΝΥΜΑ αναπτύσσει τις απόψεις και τις εκτιμήσεις του και κρίνεται από τους αναγνώστες. Τα περί "κιτρινισμού"  και "λιβελογραφημάτων" τα προσπερνάμε θεωρώντας ως υπέρτατο επίπεδο "κιτρινισμού" και "λιβελογραφήματος"  την προσπάθεια επιβολής λογοκρισίας, η οποία μάλλον αλλαζονική προδιάθεση αποπνέει. Στο δημόσιο διάλογο αξία έχει η δύναμη των επιχειρημάτων κάθε πλευράς και όχι οι χαρακτηρισμοί που αποδίδει. Ειλικρινά, δεν περιμέναμε από ένα δημοκρατικό κόμμα (πολλώ δε μάλλον της Αριστεράς) τέτοιου είδους απαιτήσεις σαν αυτές που εκδηλώνει η επιστολή του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας. Άραγε, η εξουσία αποδεικνύεται τόσο κακός σύμβουλος;

Το thebest.gr δεν έχει να δώσει εξετάσεις σε καμία Νομαρχιακή και Κεντρική Επιτροπή κανενός κόμματος. Και επειδή ουδέποτε έδωσε τέτοιες εξετάσεις γι αυτό οι αναγνώστες το έχουν αναδείξει στο μεγαλύτερο ενημερωτικό portal της Ελληνικής Περιφέρειας με περισσότερους από 600.000 μοναδικούς επισκέπτες τον μήνα. Μας αρκεί η έγκριση των αναγνωστών μας και ως εκ τούτου δεν θέλουμε και δεν χρειαζόμαστε την έγκριση καμμιάς κομματικής Νομαρχιακής Επιτροπής.

* Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ Αχαϊας αφορά στο ακόλουθο άρθρο:

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Από την επανάσταση έως την κωμωδία, ένα ...κομμωτήριο δρόμος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις