Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Στις φυλακές Αγ. Στεφάνου έκανε την γιορτή για το τέλος της χρονιάς το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Πάτρα: Στις φυλακές Αγ. Στεφάνου έκανε τ...

Σε κλίμα συγκίνησης

Μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η εορταστική τελετή λήξης του σχολικού έτους του Παραρτήματος του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας στο Κατάστημα Κράτησης Αγίου Στεφάνου, την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των Διαθεματικών Σχεδίων Δράσης που εκπονήθηκαν καθόλη τη διάρκεια του σχολικού έτους από τους εκπαιδευόμενους. Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης έγινε η παρουσίαση του Σχεδίου Δράσης «Φιλαναγνωσία - Το λογοτεχνικό έργο “Με βάρκα... το ταξίδι”», που συντόνισε ο εκπαιδευτικός κ. Παναγιώτης Κουτσαντώνης.

Οι εκπαιδευόμενοι με τους εκπαιδευτές τους κ. Παναγιώτη Κουτσαντώνη και κ. Βασιλική Συγγούνα παρουσίασαν τη μελέτη τους για τη νουβέλα του Χρήστου Τσαντή «Με βάρκα... το ταξίδι», ενώ ακολούθησε συζήτηση με το συγγραφέα.

Το δεύτερο μέρος περιλάμβανε την παρουσίαση του Σχεδίου Δράσης «Κατασκευή Γεωμετρικών Στερεών – Η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου», που υλοποιήθηκε  από τους εκπαιδευόμενους του σχολείου με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς την κ. Αρετή Παπανδρικοπούλου και τον κ. Παναγιώτη Κανδύλη.

Οι εκπαιδευόμενοι κατασκεύασαν μακέτα της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, η οποία εντυπωσίασε το κοινό.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του Σχεδίου Δράσης «Θεατρική παράσταση “Ο κατά φαντασίαν ασθενής” σε διασκευή», όπου οι εκπαιδευόμενοι υπό το συντονισμό των εκπαιδευτριών κ. Δέσποινας Κριμπά και κ. Κωνσταντίνας Λουρίδα παρουσίασαν το έργο του Μολιέρου σε δική τους διασκευή, και έδωσαν μια πραγματικά απολαυστική, ευρηματική και πρωτότυπη παράσταση, στην οποία ενσωμάτωσαν τις δικές τους εμπειρίες, ιδέες και αντιλήψεις.

Η εκδήλωση, που εντυπωσίασε και καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκομένους, έληξε σε έντονα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα με την απονομή αναμνηστικών συμμετοχής στους εκπαιδευόμενους, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις για το σπουδαίο έργο που επιτελείται στο παράρτημα του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας στον Άγιο Στέφανο.

Το έργο των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση" και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Κωνσταντίνος Κοσμάτος, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ο κ. Ιωάννης Αναγνωστόπουλος και η κ. Χριστίνα Νικολοπούλου, συνεργάτες της βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Αθανασίας Αναγνωστοπούλου, η κ. Άννα Κωσταρά, συνεργάτις του βουλευτή του Ποταμιού κ. Ιάσονα Φωτήλα, ο συγγραφέας κ. Χρήστος Τσαντής, η κ. Χρύσα Μάνθου, μέλος της Επιτροπής Υποστήριξης των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου, η κ. Παναγιώτα Σταυρούλια-Παναγοπούλου, Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πατρών, ο κ. Αθανάσιος Καραλής, καθηγητής Διά Βίου Μάθησης και Εκπαίδευσης Ενηλίκων, ο κ. Δημήτριος Βλαστός, καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, ο κ. Ευτύχιος Παπαδοπετράκης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, εκπρόσωποι της Κίνησης Υπεράσπισης Δικαιωμάτων και του συλλόγου «Αγκαλιάζω».

Την εκδήλωσε χαιρέτησε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνος Κοσμάτος, ο Διευθυντής του Κ. Κ. Αγίου Στεφάνου κ. Αντώνιος Ζήκος, η Διευθύντρια του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πατρών κ. Φρύνη Κωσταρά, η οποία εξήρε το έργο που επιτελείται από τους εκπαιδευτικούς στο Παράρτημα του Σχολείου Δεύτερης Ευκαρίας στο Κ. Κ. Αγίου Στεφάνου, η υπεύθυνη της Επιτροπής Υποστήριξης των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου κ. Χρύσα Μάνθου και ο υπεύθυνος του παραρτήματος κ. Νίκος Κατσαούνος, που κατέθεσε στιγμιότυπα από τα δυνατά βιώματα της φετινής χρονιάς στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις