Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μια μεγάλη πρωτοβουλία του thebest.gr για την προώθηση των Αχαϊκών προϊόντων

Μια μεγάλη πρωτοβουλία του thebest.gr γι...

Παρουσίαση του προγράμματος την Τρίτη 23 Ιουνίου, στις 6.30 μ.μ. στο Επιμελητήριο Αχαΐας

Μια μεγάλη πρωτοβουλία για την προώθηση, προβολή και τοποθέτηση των Αχαϊκών προϊόντων σε νέα σημεία πώλησης, αναλαμβάνει το thebest.gr, το μεγαλύτερο ενημερωτικό portal της Ελληνικής Περιφέρειας. Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η δημιουργία Αχαϊκού brand name και η επέκταση των Αχαϊκών προϊόντων σε νέες αγορές.

Είναι γεγονός ότι έως σήμερα δεν έχουν αναληφθεί ολοκληρωμένες πρωτοβουλίες για την προώθηση των προϊόντων που παράγονται στο νομό καίτοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία διακρίνονται για την ποιότητά τους, αλλά και τις καλές τους τιμές.

Είναι ενδεικτικό ότι ενώ το Αχαϊκό λάδι θεωρείται το καλύτερο ποιοτικά λάδι που παράγεται στη χώρα, εντούτοις άλλες περιοχές (όπως η Κρήτη) έχουν κατορθώσει να πάρουν τα σκήπτρα και να καταστήσουν το ελαιόλαδο τους ως το πλέον γνωστό, κινούμενες έξυπνα και αποτελεσματικά στους τομείς της προβολής, της προώθησης και του marketing.

Είναι επίσης ενδεικτικό ότι σε ένα νομό που υπάρχουν δεκάδες οινοποιίες και ποτοποιίες που παράγουν εξαιρετικής ποιότητας κρασιά και ποτά (ούζο, τσίπουρο, τεντούρα, ηδύποτα) τα προϊόντα αυτά σπάνια τα βρίσκει ο καταναλωτής ακόμα και σε τοπικά καταστήματα, τα οποία στις λίστες τους περιλαμβάνουν πλήθος κρασιών και ποτών από άλλες περιοχές, αλλά αγνοούν παντελώς αυτά που παράγονται από επιχειρήσεις της περιοχής.

Και πηγαίνοντας παραπέρα, ακόμα και ο ίδιος ο καταναλωτής όταν επισκεφθεί ένα εστιατόριο ή ταβέρνα, πιο εύκολα αναζητά ένα κρασί ή ένα ούζο που «ταξιδεύει» εκατοντάδες χιλιόμετρα για να φτάσει στην Αχαια, παρά τα αντίστοιχα προϊόντα Αχαϊκών επιχειρήσεων και παραγωγών.

Με λίγα λόγια, δεν στηρίζουμε τον τόπο μας και τους ανθρώπους του, όπως πρέπει. Εδώ, σε αυτή την περιοχή ζούμε, αναζητάμε δουλειές για τα παιδιά μας ή επαγγελματικές συνεργασίες, αλλά στην καταναλωτική μας συμπεριφορά ελάχιστα σκεφτόμαστε Αχαϊκά.

Αποτέλεσμα είναι να έχει διαμορφωθεί μια ιδιότυπη συμπεριφορά αγνόησης ή και άρνησης για οτιδήποτε παράγεται στο νομό. Στον αντίποδα, βλέπουμε τους Κρητικούς να στηρίζουν μετά πάθους τα προϊόντα τους και σπάνια να συναντάς σε καταστήματα προϊόντα που δεν παράγονται στην Κρήτη.

Πάντα ήταν αιτούμενο, αλλά ειδικά στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε, αν δεν αναληφθούν πρωτοβουλίες στήριξης των Αχαϊκών προϊόντων και ενίσχυσης των Αχαϊκών Επιχειρήσεων, το μέλλον μας είναι δυσοίωνο, ανεξάρτητα της κρίσης. Κάθε ευρώ που «ταξιδεύει» μακριά από την περιοχή την σπρώχνει πιο βαθιά στην ύφεση, κάθε ευρώ που μένει εδώ, επανεπενδύεται στην τοπική αγορά, δημιουργεί θέσεις εργασίας, βοηθάει στην ανάπτυξη του τόπου μας.

Με το σκεπτικό αυτό, το thebest.gr, το μεγαλύτερο ενημερωτικό portal της Ελληνικής Περιφέρειας που έχει έδρα στην Αχαΐα, διαμόρφωσε ένα πρόγραμμα προβολής, προώθησης και τοποθέτησης των Αχαϊκών προϊόντων σε νέα σημεία πώλησης.

Το πρόγραμμα θα παρουσιαστεί την Τρίτη 23 Ιουνίου, στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας και σε πρώτη φάση απευθύνεται σε παραγωγούς και επιχειρήσεις Αχαϊκών προϊόντων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2610 622406, 6956672688 ή να στείλουν e-mail στη διεύθυνση [email protected].

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις