Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Πάτρα: Καρέ καρέ η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κώστα Κρομμύδα

 Πάτρα: Καρέ καρέ η παρουσίαση του νέου ...

Δείτε φωτογραφίες από την παρουσιάση του βιβλίου

Την Πέμπτη το βράδυ στο φιλόξενο χώρο του Ξενοδοχείου Βυζαντινό, μέσα σε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα, οι εκδόσεις Διόπτρα και το βιβλιοπωλείο Discover Your Way παρουσίασαν το βιβλίο τού Κώστα Κρομμύδα, «Μη με λησμόνει».

Την παρουσίαση συντόνισε επιτυχημένα η δημοσιογράφος Κωνσταντίνα Τσίχλα.

Για το βιβλίο μίλησαν:η δημοσιογράφος Νατάσα Ράγιου,  ο δικηγόρος και πρώην Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αλέξης Σκαρμέας και η αναγνώστρια και μέλος της ερασιτεχνικής θεατρικής ομάδας «Ταξιδευτές της πρόζας» Αφροδίτη Σκαλτσά-Δημητρακοπούλου. Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε ο Πρόεδρος του ερασιτεχνικού θεατρικού σχήματος ΡΕΦΕΝΕ Πάτρας, Θοδωρής Στεφανίδης. Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά η Αλεξάνδρα Βενέρη (τραγούδι), με τη συνοδεία του Αλέξανδρου Πώχου (ακορντεόν) και του Μιχάλη Ατσάλη (κιθάρα).

Η Αφροδίτη Σκαλτσά-Δημητρακοπούλου παρατήρησε πως ο συγγραφέας παίζει με τις διαφορετικές πλευρές του χαρακτήρα κάθε ήρωα του με προσοχή στη λεπτομέρεια γιατί γράφει με ίστρο και έτσι ο αναγνώστης του το «ρουφά» σελίδα-σελίδα, προσμένοντας, περιμένοντας τις συνταρακτικές αποκαλύψεις.

Για την ίδια πρόκειται για μία αφήγηση γεγονότων που ακολουθούν την οδό που θα φέρει την αυγή της αλήθειας των ηρώων του.Επίσης ο Κώστας έχει κάτι που οι αναγνώστες το βρίσκουν μόνο σε ξεχωριστούς συγγραφείς:δουλεύει την ύλη του και δίνει πνοή στην τότε εποχή του ’70 αλλά και στους ανθρώπους με εντυπωσιακό τρόπο. Ξεκινάει με ένα έντονο κινηματογραφικό πέρασμα της γραφής του. Χτίζει μία παθιασμένη ιστορία με καλούς και κακούς που χρειάζονται και αυτοί στην γραφή δηλαδή πρόσωπα που ο αναγνώστης δε θέλει να αποχωριστεί τελειώνοντας το βιβλίο. Η πένα του αναδύει χαρακτήρες που στην ουσία είναι πλάσματα ευαίσθητα που κατακλύζονται από αρετές αλλά και απάνθρωπα πάθη.

Για την Αφροδίτη Σκαλτσά-Δημητρακοπούλου ο συγγραφέας πετυχαίνει αποκλειστικά και μόνο με τη δύναμη της  γραφής του να μετατρέπει ένα δραματικό θέμα σε μία ενδιαφέρουσα ιστορία. Η σφιχτοδεμένη του πλοκή καθηλώνει τον αναγνώστη και παραμένει το ενδιαφέρων του και την αγωνία του για την συνέχεια έως την τελευταία του σελίδα. Σίγουρα το μυθιστόρημα είναι τόσο παραστατικό και ζωντανό που αδυνατείς να το αφήσεις από τα χέρια σου.

Η  Νατάσα Ράγιου ξεκίνησε με την ζεστή της οικειότητα για τον συγγραφέα, την γνωριμία τους, τα δυνατά σημεία του βιβλίου που την άγγιξαν σαν αναγνώστρια, τονίζοντας την αγωνία αυτής της μάνας που δεν γνώριζε το φύλο του παιδιού της.

Ο Αλέξης Σκαρμέας έκανε μία δυνατή βουτιά στην υπόθεση του βιβλίου, τονίζοντας την δύναμη στους χαρακτήρες των ηρώων, την σημαντικότητα των συνδετικών κρίκων μεταξύ τους. Άνοιξε ένα μικρό παραθυράκι σε όσους δεν είχαν διαβάσει το βιβλίο προκαλώντας τους με μικρά και δυνατά στοιχεία των ηρώων για να αποκτήσουν το βιβλίο.

Ο Θοδωρής Στεφανίδης διάβασε με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο ένα από τα πιο δυνατά κομμάτια του βιβλίου αλλά η όλη επιτυχία της βραδιάς ήταν αυτοί οι τρεις υπέροχοι μουσικοί, η Αλεξάνδρα Βενέρη στο τραγούδι, ο Αλέξανδρος Πώχος στο  ακορντεόν και ο Μιχάλης Ατσάλης στην κιθάρα, που ζωντάνεψαν το τραγούδι του βιβλίου με δύο ακόμη τραγούδια κατά την διάρκεια της εκδήλωσης δίνοντας ξεχωριστή ευχαρίστηση στους φίλους του βιβλίου του Κώστα Κρομμύδα.

Το βιβλιοπωλείο Discover Your Way τους ευχαριστεί ξεχωριστά για την ευγενική και πρόθυμη συμμετοχή τους στην εκδήλωση.

Οι φωτογραφίες είναι του Δημήτρη Χριστοδουλόπουλου και του Παναγιώτη Μουλίνου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight