Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

EURO 2016: Μεγάλες νίκες για Αγγλία και Αυστρία

EURO 2016: Μεγάλες νίκες για Αγγλία και Αυστρία

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της Κυριακής για τα προκριματικά

Σλοβενία και Αγγλία συμμετείχαν σε ένα θεαματικό ματς με τρομερό σασπένς στη Λουμπλιάνα, με τα "τρία λιοντάρια" να παίρνουν τελικά τη νίκη με 3-2 και να κάνουν το "6 στα 6" στο δρόμο προς τα γήπεδα της Γαλλίας.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Νοβάκοβιτς στο 38', η Αγγλία "γύρισε τούμπα" το ματς με δύο γκολ του Γουίλσιρ μέσα σε 17 λεπτά, ο Πέτσνικ έφερε το ματς στα ίσα στο 84' αλλά ο Γουέιν Ρούνεϊ είπε την τελευταία λέξη με γκολ στο 85'.

Το γκολ αυτό ήταν μάλιστα ξεχωριστό για τον 30χρονο επιθετικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αφού έφτασε τα 48 γκολ (σε 105 αγώνες) με τη φανέλα με το εθνόσημο και έπιασε τον Γκάρι Λίνεκερ στη 2η θέση του πίνακα με τους κορυφαίους σκόρερ στην ιστορία της Αγγλίας ενώ θέλει ένα ακόμα για να ισοφαρίσει και το ρεκόρ του θρυλικού Σερ Μπόμπι Τσάρλτον. Όσον αφορά στο άλλο ματς του 5ου ομίλου, η Εσθονία νίκησε εντός έδρας με 2-0 το Σαν Μαρίνο με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο.

Την ήττα της Σλοβενίας από την Αγγλία εκμεταλλεύτηκε απόλυτα η Ελβετία η οποία επιβλήθηκε 2-1 εκτός έδρας της Λιθουανίας με το χρυσό γκολ του Σατσίρι στο 84' και είναι πλέον μόνη της στη 2η θέση του 5ου ομίλου.

Το απόλυτο αφεντικό του 7ου ομίλου απέδειξε πως είναι η Αυστρία η οποία πέρασε νικηφόρα από τη Ρωσία νικώντας με 1-0 την ομάδα του Καπέλο ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται πλέον η Σουηδία η οποία με το κρεσέντο των Μπεργκ και Ιμπραχίμοβιτς στο φινάλε του πρώτου μέρους με το Μαυροβούνιο επικράτησε με 3-1. Στο ματς των ουραγών του ομίλου Λίχτενσταϊν και Μολδαβία έμειναν στο 1-1.

Με νίκες συνέχισασν οι δύο πρώτοι της βαθμολογίας στον 3ου όμιλο, με τη Σλοβακία να καταβάλλει με 2-1 την αντίσταση των Σκοπίων εντός έδρας και την Ισπανία να παίρνει τη νίκη με 1-0 στη Λευκορωσία.

Εύκολο έργο είχε νωρίτερα η Ουκρανία, καθώς με τρεις διαφορετικούς σκόρερ στο δεύτερο μέρος (Κράβετς, Γκαρμάς και Κονοπλιάνκα) επιβλήθηκε άνετα 3-0 του Λουξεμβούργου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Ουκρανία - Λουξεμβούργο 3-0 (49' Κράβετς, 57' Γκαρμάς, 86' Κονοπλιάνκα)

Εσθονία - Σαν Μαρίνο 2-0 (35', 63' Ζενιόφ)

Σλοβενία - Αγγλία 2-3 (37' Νοβάκοβιτς, 84' Πέτσνικ / 57', 73' Γουίλσιρ, 86' Ρούνεϊ)

Λίχτενσταϊν - Μολδαβία 1-1 (20' Βίζερ / 43' Μπογκιού)

Ρωσία - Αυστρία 0-1 (33' Γιάνκο)

Λευκορωσία - Ισπανία 0-1 (45' Σίλβα)

Σλοβακία - Σκόπια 2-1 (8' Σαλάτα, 38' Χάμσικ / 69' Αντέμι)

Λιθουανία - Ελβετία 1-2 (64' Τσέρνικ / 69' Ντρμιτς, 84' Σατσίρι)

Σουηδία - Μαυροβούνιο 3-1 (38' Μπεργκ, 40', 44' Ιμπραχίμοβιτς / 64' Νταμιάνοβιτς)

 

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports