Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Γιούνκερ: Ξεκινούν ξανά οι διαπραγματεύσεις σε τεχνικό επίπεδο - Ποια θέματα μπλοκάρουν τη συμφωνία

Γιούνκερ: Ξεκινούν ξανά οι διαπραγματεύσ...

«Η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ελλάδας»

Οι διαπραγματεύσεις των πιστωτών με την Ελλάδα θα ξεκινήσουν πρώτα σε τεχνικό επίπεδο και στη συνέχεια σε πολιτικό. Αυτό διεμήνυσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλόντ Γιούνκερ.

Σύμφωνα με το Reuters, ο κ. Γιούνκερ ανάφερε πως μια συμφωνία με την Ελλάδα είναι απαραίτητη τις επόμενες ημέρες.

Ο ίδιος έδωσε το στίγμα ότι οι πολιτικές συζητήσεις «αναστέλλονται» έως ότου ολοκληρωθεί η εργασία σε τεχνικό επίπεδο.Όπως είπε, οι  διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα θα ξεκινήσουν εκ νέου σε τεχνικό επίπεδο πρώτα και μετά σε πολιτικό.

«Η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ελλάδας», δήλωσε, επαναλαμβάνοντας την ίδια φράση που χρησιμοποίησε χθες ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ μάλιστ στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε υποστήριξε ότι «υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσά μας στα περισσότερα ζητήματα-κλειδιά και δεν έχει υπάρξει πρόοδος όσον αφορά τη γεφύρωση των διαφορών αυτών πρόσφατα, επομένως βρισκόμαστε ακόμη αρκετά μακριά από μια συμφωνία».

Σύμφωνα με τον Τζέρι Ράις, οι κυριότερες διαφορές ανάμεσα στην Ελλάδα και στους πιστωτές της εντοπίζονται στις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα της Ελλάδας, τον ΦΠΑ και τη χρηματοδότηση των δημοσίων δαπανών.

Όπως υποστήριξε ο ίδιος, το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα της Ελλάδας σήμερα δεν είναι «βιώσιμα», ενώ πρέπει να μεγεθυνθούν τα φορολογικά έσοδα, εάν η Ελλάδα θέλει να ανατάξει τα δημόσια οικονομικά της.

 

 


 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις