Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τσίπρας σε Μέρκελ - Ολάντ: H πρόταση των θεσμών δεν μπορεί ν΄αποτελέσει βάση για συμφωνία - Τη Βουλή ενημερώνει σήμερα ο πρωθυπουργός

Τσίπρας σε Μέρκελ - Ολάντ: H πρόταση των...

Τηλεδιάσκεψη χθες βράδυ

Νέα τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ μεταξύ του έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ και του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επικοινωνία διεξήχθη σε καλό κλίμα ωστόσο σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός τους εξέφρασε τη θέση ότι η πρόταση των θεσμών δεν μπορεί να αποτελέσει βάση για συμφωνία, αφού δεν λαμβάνει υπόψη τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων που έλαβε χώρα τους τελευταίους μήνες στις Βρυξέλλες, ενώ αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι προσθέτουν ότι αντίθετα η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης αντανακλά το κοινό έδαφος, όπως αποτυπώθηκε στις διαπραγματεύσεις.

Από την πλευρά τους, Μέρκελ και Ολάντ φέρονται να αντέτειναν το γεγονός ότι υποχώρησαν στο θέμα των πλεονασμάτων.

Οι τρεις ηγέτες επικοινώνησαν λίγες ώρες μετά τη συνάντηση των Βρυξελλών και την άρνηση του πρωθυπουργού να αποδεχθεί τις προτάσεις των πιστωτών, αλλά και την σταθερή θέση που εξέφρασε ο κ. Τσίπρας.

Σήμερα Παρασκευή στις 6.30 μ.μ. θα διεξαχθεί προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού.

«Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα εργάζομαι για να λήξουν όλα αίσια» δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι Rai1.

«Η Ελλάδα θέλει να μείνει μέλος του ευρώ. Το επιθυμεί και η Γερμανία, το επιθυμούν όλες οι χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από την μεριά μας σεβόμαστε την αρχή της αλληλεγγύης, αλλά πρέπει να καταβληθεί μια προσπάθεια και από μέρους της Αθήνας. Η Ελλάδα βρίσκεται σχεδόν στο τέλος του δεύτερου προγράμματος βοήθειας και εμείς θέλουμε το πρόγραμμα αυτό να ολοκληρωθεί με θετικό τρόπο. Πάνω στο σημείο αυτό είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις. Ο χρόνος λιγοστεύει, είναι αλήθεια, εγώ εργάζομαι για να λήξουν όλα αίσια» δήλωσε η κ. Μέρκελ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ραγδαίες εξελίξεις: Η Αθήνα δεν πλήρωσε το ΔΝΤ - Έκτακτη τηλεδιάσκεψη Τσίπρα με Ολάντ και Μέρκελ - ΑΥΤΕΣ είναι οι χώρες που δεν έχουν πληρώσει


 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις