Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Είναι υγιής η κουκουναριά αλλά θέλει να την κόψει για εξυπηρέτηση των ιδιωτών του ΚΤΕΛ Πάτρας"

"Είναι υγιής η κουκουναριά αλλά θέλ...

«Εκφράζω την αγανάκτησή μου» αναφέρει ο γνωστός διεθνής οικολόγος, Βλάσσης Βελλόπουλος

Από τον γνωστό Πατρινό οικολόγο Βλάσση Βελλόπουλο (Ecocity - Οικόπολις 2009, Βραβείο «Έργο Ζωής) σαφώς καταδικάζεται η ενέργεια του Δήμου Πατρέων που ετοιμάζεται αύριο Τετάρτη, στην «Επιτροπή Ποιότητας Ζωής» να θέσει προς λήψη απόφαση για κοπή της κουκουναριάς της Αρόης.

«Εκφράζω την αγανάκτησή μου, που κάποιοι συζητάν τέτοια μέρα να κόψουν το πεύκο της Αρόης - το σήμα κατατεθέν μιάς περιοχής» αναφέρει ο γνωστός διεθνής οικολόγος, σε μήνυμά του για την Παγκόμια Ημέρα του Περιβάλλοντος.

Στα έγγραφα του Δήμου Πατρέων αναφέρεται πως πρόκειται για υγιή  μεγάλη κουκουναριά, την οποία όμως θυσιάζουν στο βωμό των συμφερόντων των ιδιωτών ιδιοκτητών του ΚΤΕΛ. Ως δικαιολογία προβάλλεται πως δεν μπορεί ο Δήμος Πατρέων να κατασκευάσει ράμπα, να διευκολύνει την πρόσβαση και να διαφυλάσσει το δέντρο από τους επίδοξους «σφαγείς» του!

Μεταξύ άλλων σε αυτά να φέρονται τα παρακάτω:

«.Επιπλέον το αστικό ΚΤΕΛ Πατρών ζητά αποκατάσταση του οδοστρώματος γιατί προκαλείται υλική ζημία στα λεωφορεία και επιπλέον επικινδυνότητα για ατύχημα ειδάλλως θα προβεί σε διακοπή των δρομολογίων του.

Πρόκειται για υγιή μεγάλη κουκουναριά που φύεται επί ρομβοειδούς νησίδας στο μέσο του οδοστρώματος της οδού Αρόης 5, που λόγω της ηλικίας, της ιδιαίτερης εμφάνισής της και της θέσης της αποτελεί χαρακτηριστικό δέντρο της περιοχής.

Το ριζικό σύστημα του δέντρου έχει προκαλέσει ανύψωση του οδοστρώματος περιμετρικά της νησίδας με αποτέλεσμα, όπως σήμερα έχει διαμορφωθεί, να αποτελεί κίνδυνο για τα διερχόμενα οχήματα και πεζούς. Επιπλέον το αστικό ΚΤΕΛ Πατρών ζητά αποκατάσταση του οδοστρώματος γιατί προκαλείται υλική ζημία στα λεωφορεία και επιπλέον επικινδυνότητα για ατύχημα ειδάλλως θα προβεί σε διακοπή των δρομολογίων του.

Στα Ε2200/30.05.2014 και Ε382/14601/16.02.2015 έγγραφα της Δ/νσης Έργων Υποδομής του Δήμου μας παρουσιάζεται ως επιτακτική ανάγκη η άμεση κοπή του πεύκου καθώς, όπως αναφέρεται, δεν υπάρχει δυνατότητα ανακατασκευής του οδοστρώματος χωρίς κοπή και απομάκρυνση του δέντρου και του ριζικού συστήματος αυτού και έχουν διερευνηθεί στο παρελθόν εναλλακτικές λύσεις και ότι τέτοιες δεν μπορούν να υλοποιηθούν».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις