Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανηγυρίζει ο ιερός ναός της Αγίας Τριάδας στην Πάτρα

Πανηγυρίζει ο ιερός ναός της Αγίας Τριάδ...

Την παραμονή του Αγίου Πνεύματος, το απόγευμα και ανήμερα θα χοροστατήσει ο Επίσκοπος Κερνίτσης Χρύσανθος

Πολλοί ιεροί ναοί της περιοχής της Πάτρας εορτάζουν το τριήμερο της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος. Επίκεντρο του εορτασμού όπως κάθε χρόνο θα αποτελέσουν ο ναός της Αγίας Τριάδας στα Ζαρουχλέικα αλλά και ο ναός κοντά στην πλατεία Βουδ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του εορτασμού, το πρωί της Κυριακής 31 Μαίου 2015 θα τελεστεί  Θεία λειτουργία καθώς και η λεγόμενη «Γονατιστή» ακολουθία (εσπερινός της γονυκλισίας). Στην πρωινή Θεία λειτουργία θα προεξάρχει ο αρχιμανδρίτης π. Χριστόφορος Μυτιλήνης που θα κηρύξει και τον Θείο λόγο.

Το απόγευμα της Κυριακής στις 19.00 με 21.00 στον πανηγυρικό εσπερινό θα χοροστατήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ.κ. Χρύσανθος ο οποίος και θα μιλήσει σχετικά με την μεγάλη γιορτή του Αγίου Πνεύματος. Το βράδυ της Κυριακής στην ιερά αγρυπνία, θα βρίσκεται στο ναό της Αγίας Τριάδας, στην πλ. Βουδ, ο αρχιμανδρίτης και Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Πατρών Αρτέμιος Αργυρόπουλος.

Ανήμερα της εορτής του Αγ. Πνεύματος, την Δευτέρα 1η Ιουνίου, στην αρχιερατική Θεία λειτουργία θα χοροστατήσει ο Επίσκοπος Κρνίτσης, Βοηθός Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρύσανθος, ο οποίος θα παραστεί και το απόγευμα της Δευτέρας στον ίδιο ναό, στον εσπερινό και την λιτανεία που θα γίνει στους γύρω δρόμους. Ο εσπερινός την Δευτέρα θα ξεκινήσει στις 18.30 το απόγευμα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις