Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος για την Αχαϊκή Τράπεζα

Πάτρα: Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματο...

Το θέμα έφερε στη Βουλή η Σία Αναγνωστοπούλου

Από το πολιτικό γραφείο της βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Σίας Αναγνωστοπούλου εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:

«Κατόπιν κατάθεσης αναφοράς  από τη Βουλευτή Αχαΐας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Σία Αναγνωστοπούλου, στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με θέμα την πορεία – εξέλιξη της δικογραφίας για την υπόθεση της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας, δόθηκε απάντηση από τον Υπουργό, σύμφωνα με την οποία, με την εν θέματι υπόθεση έχει επιληφθεί αποκλειστικά ο Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος.

Συγκεκριμένα, στις 26-3-2012 σχηματίστηκε ποινική δικογραφία η οποία αφορούσε τη διερεύνηση των καταγγελομένων για τρεις Συνεταιριστικές Τράπεζες:

1) της Αχαϊκής,

2) της Λαμίας,

3) της Λήμνου – Λέσβου και στη συνέχεια, παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, από την Επίκουρο Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος στις 17-07-2012.

Η δικογραφία χωρίστηκε και σχηματίστηκαν τρεις διαφορετικές ποινικές δικογραφίες το έτος 2014.

Όσον αφορά τη δικογραφία της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας, με την από 3-10-2014 παραγγελία της Επίκουρου Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, παραγγέλθηκε προς τον Πταισματοδίκη Πατρών, η διενέργεια συμπληρωματικής προκαταρκτικής εξέτασης.

Η υποβλητική αναφορά του Πταισματοδίκη Πατρών κατατέθηκε στο Γραφείο του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος την 2-2-2015 και την 11-2-2015 η δικογραφία χρεώθηκε εκ νέου στην Επίκουρο Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, η οποία τη μελετά.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις