Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δυτική Ελλάδα: "Καραμπόλες" ...εδρών στο Περιφερειακό Συμβούλιο - Ξαναμοιράζει την...τράπουλα η απόφαση του ΣτΕ

Δυτική Ελλάδα: "Καραμπόλες" .....

Η απόφαση αναμένεται μέχρι τα τέλη Ιουνίου

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμενεται η απόφαση του ΣτΕ μέχρι τα τέλη Ιουνίου το αργότερο για την προσφυγή που είχε καταθέσει η παράταξη του Περιφερειαρχη Δυτικης Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα κατά της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Πατρών, αναφορικά με την κατανομή των εδρών στο Περιφερειακό Συμβούλιο και η οποία είχε συτητηθεί τον περασμένο Οκτώβριο.

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο είχε κατανείμει 30 έδρες στην παράταξη του Απόστολου Κατσιφάρα και 21 έδρες στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Η πατάταξη "Δικαίωμα στην Πρόοδο" είχε ισχυριστεί σε ένσταση που είχε καταθέσει οτι η απόφαση αντιβαίνει του άρθρου 138 του "Καλλικράτη" απο το οποίο συμπεραίνεται οτι στα 51μελή συμβούλια (όπως αυτό της ΠΔΕ) η κατανομή είναι 31-20.

Η επιπλέον έδρα είχε κατανεμηθεί στην παράταξη "Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας" του Βασίλη Χατζηλάμπρου η οποία κατέλαβε  5 έδρες στο συμβούλιο.

Η ένσταση του Απόστολου Κατσιφάρα αρχικά είχε απορριφθεί απο το Διοικητικό Εφετείο τον περασμένο Ιούλιο και για αυτό ακολουθήσε η προσφυγή στο ΣτΕ.Τι θα συμβεί αν η απόφαση του ΣτΕ δικαιώσει τους νομικους του κ. Κατσιφάρα;

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Νατάσας Τραγουστή στην εφημερίδα "Πρώτη", είναι πιθανο ο ΣΥΡΙΖΑ να πάρει μια έδρα στην Ηλεία με τον Βουλευτη Δημήτρη Μπαξεβανάκη που ήταν και υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, ενώ θα χάσει μια έδρα στην Αιτωλοακαρνανία - η οποία όπως όλα δείχνουν θα περάσει στην παράταξη Κατσιφάρα- ενώ η πλειοψηφούσα παράταξη θα κερδίσει  μια ακόμη έδρα στην Αχαϊα με την κα Σταυρούλα Νικολάου- Παναγοπούλου.

Εάν το σενάριο επιβεβαιωθεί τότε την έδρα της Ηλείας χάνει η κα Εύη Βεργοπούλου. Πιθανό θεωρείται και το ενδεχόμενο η απόφαση του ΣτΕ να αφαιρεί μια εκ των εδρών του ΣΥΡΙΖΑ η οποία θα πάει στην παράταξη Κατσιφάρα προκειμένου να συμπληρωθούν οι 31 έδρες χωρίς να υπάρξουν ανακατατάξεις στις έδρες της πλειοψηφίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις