Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάνω από 300 μαθητές και πολίτες ξεναγήθηκαν στην έκθεση φωτογραφίας με ντοκουμέντα από την εκτέλεση 120 αγωνιστών στο Αγρίνιο το '44

Πάνω από 300 μαθητές και πολίτες ξεναγήθ...

Οι Γερμανοί αντέδρασαν με σκληρά αντίποινα στο σαμποτάζ πατριωτών της αντίστασης

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε  η διήμερη έκθεση, με φωτογραφικά ντοκουμέντα, από τη  Μεγάλη Παρασκευή του έτους 1944 (14 Απριλίου).

Ήταν τότε που οι Γερμανοί κατακτητές, αντιδρώντας με αντίποινα στο σαμποτάζ πατριωτών της αντίστασης, αποφάσισαν και εκτέλεσαν 120 κρατούμενους αγωνιστές στην πόλη του Αγρινίου.

Η έκθεση φωτογραφίας, που φιλοξενήθηκε στο Εντευκτήριο του τρένου, στην οδό Λ. Μαβίλη, αποτέλεσε ένα μοναδικό ταξίδι μνήμης στην Ματωμένη Παρασκευή του 1944, μέσα από το αρχειακό υλικό ιδιωτικών συλλογών, για  περισσότερους από 300 μαθητές και πολίτες που ξεναγήθηκαν από τον Δημοτικό σύμβουλο Αγρινίου και πρόεδρο του συλλόγου δασκάλων –Νηπιαγωγών Αγρινίου-Θέρμου, Σπύρο Αδάμη και την Δασκάλα Αγγελική Σεργιάννη.

«Η έκθεση λειτούργησε, ως ένα βιωματικό εργαστήρι παρουσίασης της τοπικής ιστορίας, με αφορμή τα γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορική πορεία αυτού του τόπου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις