Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Νίκος Νικολόπουλος: Συνάντηση με την επιτροπή αγώνα κατοίκων Παραλίας Πατρών για τον Βιολογικό καθαρισμό

Νίκος Νικολόπουλος: Συνάντηση με την επι...

Δεσμεύτηκε οτι θα φέρει το θέμα στη Βουλή

(ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ) ΠΑΤΡΑΣ

Το φλέγον θέμα της χρηματοδότησης του έργου επέκτασης του Εργοστασίου Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ) (Βιολογικού Καθαρισμού) Πάτρας, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν διεξοδικά και σε όλες τις παραμέτρους του, η επιτροπή Αγώνα των κατοίκων Παραλίας Πατρών με τον Βουλευτή Αχαΐας κ. Νίκο Νικολόπουλο.

Ενημερώθηκε ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ στην Αχαΐα, για το ιστορικό της υπόθεσης και για τις αντιθέσεις των κατοίκων ως προς την πορεία υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου στην περιοχή «Κόκκινος Μύλος», στα σύνορα του Δήμου Πατρέων και της Κοινότητας Παραλίας.

Ειδικότερα, για την έκθεση του Πανεπιστημίου Πατρών , σχετικά με τους κινδύνους που διατρέχει η υγεία των κατοίκων που διαμένουν γύρω από το Βιολογικό. Επεσήμαναν περαιτέρω τις παλινωδίες της αρχής που είναι αρμόδια για το θέμα, τον Δήμο Πατρέων.

Ενδεικτικά εξέφρασαν τον προβληματισμό τους γιατί δεν έχει προβεί ακόμα η Δημοτική αρχή σε συντήρηση των εγκαταστάσεων και την απομάκρυνση της λυματολάσπης η οποία συσσωρεύεται για αρκετούς μήνες στις δεξαμενές , προκαλώντας μια αφόρητη δυσοσμία στην περιοχή.

Γιατί η Δημοτική αρχή ενώ αρνείται κάθε δοσοληψία με την Ευρωπαϊκή Ένωση , σπεύδει να κατοχυρώσει τα χρήματα του ΕΣΠΑ;

Επίσης ζήτησαν να γίνει μια συγκριτική μελέτη που να αποδεικνύει ότι η κατασκευή 10 και περισσοτέρων χιλιομέτρων υπογείων σωληνώσεων καθώς και η κατασκευή και η λειτουργία τουλάχιστον  15 αντλιοστασίων με μια εφεδρική γεννήτρια το καθένα (για να αντιμετωπίσει περίπτωση διακοπής ρεύματος) είναι  κατά πολύ δαπανηρότερη λύση, από το να κατασκευαστεί ένας  μικρός βιολογικός  καθαρισμός στον τόπο παραγωγής των λυμάτων.

Τόνισαν μάλιστα πως στα πλαίσια της προώθησης του θέματος τους έχουν παρακαλέσει  τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πάτρας  να επιληφθεί του θέματος και να ερευνήσει τις ποινικά κολάσιμες πράξεις που διαπράχθηκαν αναφορικά με τα ψεύτικα ή ελλιπή στοιχεία  του φακέλου που δόθηκαν (αεροφωτογραφίες της δεκαετίας του 50, απόκρυψη εγγράφου που χαρακτηρίζει  την περιοχή οικισμό πριν του 1923), προκειμένου να δοθεί άδεια και κονδύλια για την κατασκευή και τη λειτουργία των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων , εντός αστικού ιστού.

Ο Ν. Νικολόπουλος άκουσε με ενδιαφέρον τις προτάσεις των μελών της Επιτροπής Αγώνα και δεσμεύθηκε ότι  θα φέρει το θέμα στην Βουλή και  πως θα προσπαθήσει για την αποκατάσταση της νομιμότητας και θα ελεγχθούν τα καταγγελλόμενα σχετικά με το έργο αυτό, ουτως ώστε να αποφευχθεί αλόγιστη σπατάλη Κοινοτικών αλλά και κρατικών πόρων, σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο ιδιαίτερα για την Ελλάδα, καθώς και οι επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων, όπως αναφέρονται στη μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Πατρών.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις