Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Οικολογική Κίνηση Πάτρας καθάρισε την περιοχή της γέφυρας του Μείλιχου - ΦΩΤΟ

Η Οικολογική Κίνηση Πάτρας καθάρισε την ...

Στο πλαίσιο του LET’S DO IT GREECE

Με μεγάλη ουσιαστική και συμβολική επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Απριλίου η φετινή δράση καθαρισμού  περιοχής της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας, στα πλαίσια της διοργάνωσης  εθελοντικής προσφοράς LET’S DO IT GREECE.

Τόπος της δράσης της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας για το φετινό LET’S DO IT GREECE ήταν η περιοχή της γέφυρας του Μείλιχου στα Συχαινά. Καθαρίστηκαν αγριόχορτα και σκουπίδια που απλώνονταν μέσα στην κοίτη, δίπλα στις όχθες, στις άκρες των παρακείμενων δρόμων.

Στη δράση συνέβαλαν μέλη του Ερυθρού Σταυρού. Η περιοχή άλλαξε όψη μετά την επέμβασή μας και την αφαίρεση 28 μεγάλων σακουλών με αγριόχορτα και απορρίμματα, κυρίως πλαστικές συσκευασίες. Επίσης συλλέξαμε 9 σακούλες ανακυκλώσιμα που αφήσαμε στον κοντινό μπλε κάδο.

Το μεγάλο δίδαγμα, για μια ακόμη φορά είναι η ανάγκη καθένας μας να καταβάλλει τον ελάχιστο κόπο που απαιτείται για να απορρίπτει ιδίως τις πλαστικές συσκευασίες καθημερινής χρήσης σε κάδους ανακύκλωσης, ή έστω καλάθια απορριμμάτων και όχι οπουδήποτε. Η επιβάρυνση που προκαλούν τόσο αισθητικά όσο και από πλευράς ρύπανσης του περιβάλλοντος είναι μεγάλη και μόνιμη.

Σημειώνουμε ακόμη ότι, το παλαιό πετρόκτιστο  γεφύρι του Μειλίχου, μόνο για πεζούς σήμερα, αξίζει να αναδεχθεί και αυτό ζητήσαμε από τον αντιδήμαρχο κ. Στάμο που μας επισκέφθηκε. Μας επισκέφθηκαν επίσης ο περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γρ. Αλεξόπουλος. Σημειώνουμε τέλος ότι τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε (σακούλες, χρώματα κλπ) ήταν προσφορά της εταιρίας TITAN.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις