Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πολεμικά αεροσκάφη στον Αχαϊκό ουρανό - Σε εξέλιξη άσκηση με τη συμμετοχή και ισραηλινών F-16 - ΒΙΝΤΕΟ

 Πάτρα: Πολεμικά αεροσκάφη στον Αχαϊκό ο...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Τουλάχιστον 6 μαχητικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο πέρασαν πάνω από την Πάτρα

Ο ήχος των μαχητικών αεροσκαφών έκανε πολλούς να αναρωτηθούν τι συμβαίνει και να στρέψουν το βλέμμα τους στον ουρανό. Πολεμικά αεροσκάφη έσχισαν σήμερα τον ουρανό, πάνω και από την Πάτρα. Τουλάχιστον 6 μαχητικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο πέρασαν πάνω απο την Αχαϊκή πρωτεύουσα.

Μαχητικά αεροσκάφη απογειώθηκαν απο την 117 πτέρυγα μάχης στην Ανδραβίδα ,με κατεύθυνση προς τα ανατολικά και το Αιγαίο. Προφανώς στο πλαίσιο της αεροπορική άσκηση "Ηνίοχος" 2015 που πραγματοποιείται μεταξύ 20 και 30 Απριλίου εντός του ελληνικού FIR.

Στις στις 12.30 το μεσημέρι της 16ης Απριλίου προσγειώθηκαν στην 117ΠΜ στην Ανδραβίδα τα πρώτα ισραηλινά αεροσκάφη (δύο μεταφορικά C-130 και ένα KC-707 "Saknai" εναέριου ανεφοδιασμού) ωστε να συμμετάσχουν στην μεγάλη τριεθνική αεροπορική άσκηση Ηνίοχος 2015.

ΔΕΙΤΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΝΑ ΠΕΤΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΤΗΝ 270415

Τα τρία ισραηλινά αεροσκάφη ακολούθησαν στη συνέχεια 10 ισραηλινά F-16I Sufa τα οποία πρόκειται να αποτελέσουν και το κύριο μέρος της ισραηλινής συμμετοχής στην άσκηση.

Οι πυρετώδεις ρυθμοί  στην 117 ΠΜ για την προετοιμασία του χώρου φιλοξενίας των εμπλεκομένων δυνάμεων  τελείωσαν την δεύτερη εβδομάδα του Απριλίου  για την διεξαγωγή της άσκησης που γίνεται σε συνδυασμό με την άσκηση "Αστραπή" του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και του Ε.Σ. με την συνεργασία ελικοπτέρων Apache.

Στα σενάρια της άσκησης γίνεται διεξαγωγή σύνθετων αεροπορικών αποστολών COMAO κλπ  με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροπορικών - ναυτικών δυνάμεων, καθώς και μονάδων του Στρατού Ξηράς, του Ισραήλ και των ΗΠΑ.

Από ελληνικής πλευράς στην άσκηση συμμετέχουν περίπου 100 μαχητικά αεροσκάφη διαφόρων τύπων που επιχειρησιακά εξορμούν  από την Αεροπορική βάση Ανδραβίδας,όπου βρίσκονται και τα  F-16  του Ισραήλ, σύμφωνα με το onalert.gr

Η Πολεμική Αεροπορία έχοντας αποκτήσει σημαντική εμπειρία τόσο από τις διεθνής  συνεργασίες σε ασκήσεις στο εξωτερικό όπως   την Red Flag ,TLP, κ.α. αλλά  και από την σημαντική εμπειρία του ΚΕΑΤ/ΣΟΤ ,επιδιώκει την αναβάθμιση της άσκησης σε ανώτερο επίπεδο με την συνεργασία ξένων κρατών όπως αυτό της Αμερικανικής Red Flag

Η άσκηση περιλαμβάνει πλήθος  αποστολών όπως (SCAR ) Επιχειρήσεις Έρευνας και Διάσωσης σε Περιβάλλον Μάχης, (COMAO) με πακέτα διαφόρων τύπων αεροσκαφών σε στόχους ειδικού  ενδιαφέροντος, αλλά και Αεροπορικές Επιχειρήσεις εναντίον Δυνάμεων Επιφανείας (πλοία κλπ)  Τακτικής  Αναγνώρισης (RECCE) και άλλες..

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις