Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στο πρώην κάμπινγκ του ΕΟΤ στην Αγυιά- Το σχέδιο της δημοτικής αρχής- Πώς και πότε θα λειτουργήσει

Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών ...

Εγκρίθηκε ομόφωνα

Τα συγχαρητήρια όλων των δημοτικών παρατάξεων εισέπραξε ο Δήμαρχος κ. Πελετίδης για την πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής να δημιουργήσει και να λειτουργήσει Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στο πρώην κάμπινγκ του ΕΟΤ στην Αγυιά.

Ο Δήμαρχος εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο το σχέδιο της Δημοτικής Αρχής το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα.

Συγκεκριμένα ο κ. Πελετίδης στην εισήγησή του είπε:

«Στις  δεδομένες κοινωνικοπολιτικές συνθήκες που ζούμε είναι γνωστό σ΄όλους μας, ότι η λαϊκή οικογένεια βρίσκεται σε πάρα πολύ δύσκολη θέση και σε ακόμη πιο δύσκολη τα παιδιά της.

Εν όψει του Καλοκαιριού ο Δήμος μας, έχει τη δυνατότητα να προσφέρει σ’αυτά τα παιδιά ένα δεκαπενθήμερο οργανωμένης ανάπαυσης και δημιουργικής απασχόλησης στις εγκαταστάσεις του πρώην κάμπινγκ του ΕΟΤ στην Αγυιά. Στη δράση αυτή δίνουμε την ονομασία Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ). Θα υπάρχουν 4 περίοδοι των δύο εβδομάδων η κάθε μία που θα αρχίσουν 22 Ιουνίου και θα τελειώσουν 14 Αυγούστου.

Το ωράριο θα είναι 08:00 έως 16:00. Θα υπάρχει μεταφορά με  λεωφορεία από προκαθορισμένα σημεία της Πόλης, και πλήρης διατροφή (πρωϊνό-δεκατιανό-μεσημεριανό). Θα συμμετέχουν παιδιά της Στ! Δημοτικού Α! Γυμνασίου και Β! Γυμνασίου. Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν κατά προτεραιότητα τα παιδιά που δεν έχουν δυνατότητα να πάνε σε κατασκηνώσεις μέσω των ταμείων των γονιών τους και με βάση το οικογενειακό εισόδημα. Ο αριθμός των παιδιών που θα συμμετέχει θα είναι 160 μια ομάδα περίπου 20 παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, ανάλογα με τις δυνατότητες μας και την εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Για τις ανάγκες του ΚΔΑΠ θα χρησιμοποιηθούν οι χώροι της πλάζ του ΕΟΤ και για τις αθλητικές δραστηριότητες ο χώρος των αθλητικών εγκαταστάσεων του πρώην κολυμβητηρίου της Αγυιάς.

Η ευθύνη λειτουργίας του ΚΔΑΠ θα ανήκει στον ΚΟΔΗΠ, ο οποίος θα συνεργάζεται για την επιτυχία της διοργάνωσης με το σύνολο των υπηρεσιών του Δήμου, της ΔΕΥΑΠ και και όλων των νομικών προσώπων του Δήμου. Στόχος της συνεργασίας είναι η ασφαλής λειτουργία του ΚΔΑΠ, η μείωση των δαπανών για την εκτέλεση του έργου και στη συνέχεια της λειτουργίας και  η καλύτερη στελέχωσή της .

Για τον τρόπο λειτουργίας του ΚΔΑΠ λαμβάνεται υπ’ όψιν ο κανονισμός λειτουργίας των κατασκηνώσεων.

Σημαντικό ρόλο στην λειτουργία στην δημιουργία  και στη λειτουργία της δραστηριότητας παίζει η  Επιτροπή Λειτουργίας του ΚΔΑΠ (κάτι αντίστοιχο με το Δ.Σ που υπάρχει στις κατασκηνώσεις). Η επιτροπή βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τον ΚΟΔΗΠ και τις υπηρεσίες του Δήμου. Τις αποφάσεις τις παίρνει το Δ.Σ  του ΚΟΔΗΠ μετά από εισηγήσεις της Επιτροπής.

Η Επιτροπή λειτουργίας αποτελείται από τους:

Τσεκούρας Θεοφάνης  με ρόλο συντονιστή της επιτροπής υπεύθυνος για την υποστήριξη πρακτικών θεμάτων γενικής λειτουργίας της δράσης,  και υπεύθυνος συνεννόησης με τους αρμόδιους του Δήμου.

  1. Πετρόπουλο Τάκη υπεύθυνο για την υποστήριξη των αθλητικών δράσεων.
  2. Κουρή Ήρα , υπεύθυνη για την υποστήριξη των εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών δράσεων.
  3. Καράμπαλη Ελένη υπεύθυνη για την υποστήριξη σε οργανωτικά θέματα.
  4. Λουλέλη Ελένη υπεύθυνη για υποστήριξη εικαστικών και εκπαιδευτικών θεμάτων
  5. Ορδίτη Αγγελική υπεύθυνη για υποστήριξη καλλιτεχνικών δράσεων
  6. Μπούκλη Ελένη υπάλληλος του ΚΟΔΗΠ, υπεύθυνη για τη σύνδεση με τον ΚΟΔΗΠ και αντιμετώπισης διαδικαστικών θεμάτων.

 

Σε περίπτωση απουσίας κάποιου ή κάποιων με ευθύνη του συντονιστή θα αναλαμβάνει κάποιος άλλος την υπευθυνότητα της δράσης.

Την όλη λειτουργία μπορεί να υποστηρίζουν σύλλογοι και φορείς της πόλης εθελοντικά, μετά από εισήγηση της Επιτροπής και έγκριση του Δ.Σ του ΚΟΔΗΠ.

Το πρόγραμμα λειτουργίας, οι προτεινόμενες δαπάνες και ό,τι άλλο έχει σχέση με τη λειτουργία του ΚΔΑΠ  θα τα εισηγείται η επιτροπή στην υπεύθυνη που θα οριστεί από τον ΚΟΔΗΠ.

Ήδη η Επιτροπή έχει συντάξει πολυσέλιδο σχέδιο λειτουργίας που αντιμετωπίζει όλα τα θέματα (κάτι σαν οργανισμός λειτουργίας ή καταστατικό) που μετά από διορθώσεις ή προσθήκες θα πάει στο Δ.Σ του ΚΟΔΗΠ για έγκριση.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις