Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στη συνεδρίαση του Επιμελητηρίου Αχαίας εκφράστηκε η ανάγκη της ταχείας υλοποίησης του έργου της Ολυμπίας Οδού

Στη συνεδρίαση του Επιμελητηρίου Αχαίας ...

Η συνεδρίαση έλαβε χώρα συμβολικά στο χώρο του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Αχαϊας, συνεδρίασε την Δευτέρα 20 Απριλίου 2015 στο χώρο του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών.

Η ενέργεια αυτή όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου – ανακοίνωση, εντάσσεται στις προσπάθειες που καταβάλει το Επιμελητήριο Αχαίας, ώστε να αναδείξει την Αχαϊα και την ευρύτερη περιοχή ως κεντρικό τουριστικό προορισμό, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει.

Της συνεδρίασης προηγήθηκε ξενάγηση στους χώρους και τα εκθέματα του Μουσείου ενώ έγινε και προβολή στο αμφιθέατρο, με video του Μυκηναϊκού οικισμού και του νεκροταφείου του αρχαιολογικού χώρου της Βούντενης.

Η ξενάγηση και φιλοξενία έγινε από την Αλεξοπούλου Γεωργία, τμηματάρχη αρχαιολογικών χώρων και μουσείων και από την Μανωλοπούλου Γεωργία, Μουσειολόγο, υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δράσεων στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας.

Το Αρχαιολογικό μουσείο με τα εκθέματα (σε τρεις ενότητες, του Δημοσίου και του Ιδιωτικού Βίου και της Νεκρόπολης) που έχει αλλά και με την εν γένει παρουσία του, αποτελεί κόσμημα για την περιοχή μας και τα μέλη του Δ.Σ. δεσμεύθηκαν για συνέργειες που θα ακολουθήσουν με στόχο την περαιτέρω ανάδειξη και ισχυροποίησή του.

Στην συνέχεια, συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο με τα θέματα ημερήσιας διάταξης στο αμφιθέατρο. Το θέμα που αφορά στις εξελίξεις με την Ολυμπία οδό και ιδιαίτερα το τμήμα Πάτρα-Πύργος, συζητήθηκε με την παρουσία του Αντιπεριφειάρχη Γεωργίου Αγγελόπουλου, από τον οποίο έγινε πλήρης ενημέρωση. Επίσης ενημέρωση έγινε και από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αχαίας Πλάτωνα Μαρλαφέκα που συμμετείχε στην σύσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών με τον Υπουργό κ. Σπίρτζη.

Το Δ.Σ. ομόφωνα αποφάσισε να εκφράσει την απαίτηση του επιχειρηματικού κόσμου της Δυτικής Ελλάδος για την ταχεία υλοποίηση του έργου χωρίς καθυστερήσεις και σύμφωνα με τον προγραμματισμό.

Στην συνέχεια έγινε ενημέρωση στο σώμα, σχετικά με τις προετοιμασίες  για την έκθεση PATRAS IQ που θα γίνει στην Πάτρα στις 24, 25 και 26 Απριλίου 2015 με την συνδιοργάνωση του Επιμελητηρίου, του Πανεπιστημίου Πατρών και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Όπως επίσης και για τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων που θα γίνουν στην Πάτρα το ίδιο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις