Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

H Iωάννα Ντούμα μαθαίνει τους Ιταλούς να τρώνε …Πατρινά

H Iωάννα Ντούμα μαθαίνει τους Ιταλούς να...

Η πατρινή φοιτήτρια αρχιτεκτονικής κάνει θραύση με το πατρινό εστιατόριό της "άλας" στην Φλωρεντία

Όταν η Πατρινή φοιτήτρια της αρχιτεκτονικής στην Φλωρεντία, Ιωάννα Ντούμα, αποφάσισε παράλληλα με τη διπλωματική της να μάθει στους διάσημους για την κουζίνα τους Ιταλούς, την ελληνική κουζίνα, δύσκολα μπορούσε να φανταστεί την επιτυχία του εγχειρήματός της. Βασίστηκε στην συνεχώς αυξανόμενη αναγνώριση των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό και εξειδίκευσε ακόμη περισσότερο την προσέγγισή της προτείνοντας μεταξύ άλλων αμιγώς πατρινά προϊόντα.

Μέσα σε ένα χρόνο περίπου λειτουργίας το Άλας (από το αλάτι), όπως είναι η ονομασία του χώρου που συνδυάζει δημιουργική ελληνική κουζίνα, ελληνικές πίτες και σουβλάκι, με ντελικατέσεν ελληνικών προϊόντων απέκτησε φανατικούς θαμώνες οι οποίοι αγάπησαν τα πατρινά προϊόντα όπως είναι τα αναψυκτικά λουξ, τα λουκούμια Σκιαδαρέση κ.α.

Το πατρινό πνεύμα δεν περιορίστηκε μόνο στις γεύσεις. Η επιμέλεια της διαμόρφωσης του κτηρίου του 1200, που βρίσκεται σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Φλωρεντίας, στον πεζόδρομο κάτω απ’ το ελληνικό προξενείο, έγινε από την Ιωάννα με τις συμβουλές του αρχιτέκτονα πατέρα της Νικολάου Ντούμα, ενώ η κατασκευή από την Ψυκτοθερμική, η οποία μετέφερε από την Πάτρα έτοιμο «ολόκληρο» το μαγαζί στην Φλωρεντία. Τα γραφιστικά και διαφημιστικά επιμελήθηκε ο Άρης Μπετιχαβάς και κυριολεκτικά «μυρίζουν» Ελλάδα, όχι όμως με τον συνήθη φολκλόρ τρόπο. Το τυρκουάζ και το μοντέρνο μίνιμαλ ύφος δημιουργούν αίσθηση σε μία σκοτεινή μεσαιωνική πόλη όπως είναι η Φλωρεντία.

Στόχος της ιδιοκτήτριας που έχει επίσης σημαντικές σπουδές στο κλασικό τραγούδι είναι το  «Άλας» να λειτουργεί ως χώρος που θα κάνει γνωστά και θα αναδεικνύει τα ελληνικά και κυρίως πατρινά προϊόντα. Και ήδη έχει αρχίσει να το καταφέρνει, ενώ μέσα στα άμεσα σχέδιά της η δημιουργία μιας αλυσίδας με αντίστοιχα εστιατόρια στην Ιταλία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight