Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Πάτρα: Χειροποίητες εικαστικές λαμπάδες - Από τον Ένο Σκοντράνι, "Τα Κορίτσια Φτιάχνουν" τη Ν. Χατήρα και την Κ. Ράλλη

Πάτρα: Χειροποίητες εικαστικές λαμπάδες ...

Αποτελούν μία διαφορετική πρόταση για την φετινή Λαμπρή με γούστο και καλλιτεχνική ματιά

Εκτός από τις γνωστές Πασχαλιάτικες λαμπάδες του εμπορίου, υπάρχουν κι αυτές που έχουν φιλοτεχνηθεί με πιο καλλιτεχνική ματιά όπως του Ένο Σκοντράνι – Eno Shkodrani, μέσα από την συνεργασία του Eno's Fine Art-elier και της Handmade by Aristi Βelavgeni.

O Ένο Σκοντράνι έχει συνεργαστεί ως γνωστό με το Καρναβαλικό Συνεργείο του Δήμου Πατρέων, ως εξωτερικός συνεργάτης – κατασκευαστής από το 1998 έως και το 2011, επί πάνω δηλαδή από 13 χρόνια, βάζοντας την δική του πινελιά και φαντασία στα καρναβαλικά άρματα του Δήμου.

Ο Ένο Σκοντράνι, είναι απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών των Τιράνων και πλέον εργάζεται και σε πρότζεκτ εκτός Πατρών όπως το Christmas Factory, στο Γκάζι στην Αθήνα,

Όπως είδαμε στις σελίδες τους στο facebook, τις όμορφες εικαστικές λαμπάδες Eno's Fine Art-elier και Handmade by Aristi που είναι φτιαγμένες με πολύ μεράκι και πολλά όμορφα σχέδια που θα ενθουσιάσουν τόσο τους μικρούς όσο και τους μεγαλύτερους, θα τις βρείτε φέτος και στο "Εικονάδικο" στην οδό Παντανάσσης 64.

Στην γνώριμη γκαλερί Cube τώρα, στην οδό Μιαούλη στην Πάτρα κάτω από την Μαιζώνος, φιλοξενείται μία νέα σειρά από χειροποίητες και σε περιορισμένο αριθμό πασχαλινές λαμπάδες που δημιούργησε η Νάγια Χατήρα, με τον τίτλο “You are my sunshine”.

Για το Πάσχα 2015, η Νάγια Χατήρα δημιούργησε μία σειρά από ξεχωριστές λαμπάδες, σε παστέλ χρώματα που θυμίζουν πολύχρωμα και γλυκά μακαρόν, με κυρίαρχο το στυλ typhography.

Έχουν χρησιμοποιηθεί υλικά όπως χαρτί κραφτ, ξύλο, χρωματιστές πέρλες, κ.α. Άξιο αναφοράς είναι το ότι τα στοιχεία που διακοσμούν τις λαμπάδες μπορούν αργότερα να τα χρησιμοποιήσει κάποιος ως σελιδοδείκτες για να συνοδεύουν στο διάβασμα ενώ άλλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως διακοσμητικά αντικείμενα.

Όπως πάντα, οι δημιουργίες της Νάγια Χατήρα συνοδεύονται από τις ξεχωριστές τους συσκευασίες οι οποίες και δίνουν τη δυνατότητα να προσωποποιηθεί το λαμπριάτικο αυτό και τόσο αγαπητό δώρο.

Τέλος να αναφέρουμε πως εντυπωσιακά όμορφες ήταν και οι Πασχαλιάτικες λαμπάδες του bazaar «Τα Κορίτσια Φτιάχνουν» που έγινε το περασμένο Σάββατο του Λαζάρου στην Βέσο Μάρε, στον χώρο του μπαρ Libido.

Το πασχαλινό bazaar των κοριτσιών πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ ενώ μέρος των εσόδων διατέθηκε για την στήριξη του ιδρύματος "Φωλιά" της Πάτρας.

Τέλος μία ξεχωριστή έκθεση πασχαλινών και χειροποίητων ειδών έγινε την Μεγάλη Τρίτη, 7 Απριλίου 2015 στον αριθμό 39 της οδού Τσαμαδού και συγκεκριμένα στον 1ο όροφο.

Πέντε δημιουργικά κορίτσια ένωσαν τις δυνάμεις τους μαζί με το μικροβιβλιοπωλείο «Χαραμάδα» για να χαρίσουν μοναδικές προτάσεις για τα φετινά πασχαλινά δώρα.

Στο μπαζάρ αυτό συμμετείχαν οι: Κατερίνα Ράλλη – Handmade by KR (πλεκτές δημιουργίες, λαμπάδες, κοσμήματα πλεκτά, αξεσουάρ), Κατερίνα Κόρδα «Κ.Κ.» (χειροποίητες μαρμελάδες και chutneys), Μαίρη Παπανικολάου (χειροποίητα κοσμήματα από πολυμερικό πηλό), Γιώτα Παπανικολάου (vintage ρούχα) και Ειρήνη Κανελλοπούλου «Ζαχαρωτά για μάγισσες» (λαμπάδες, κοσμήματα) ενώ υπήρχαν και μεταχειρισμένα βιβλία και βιβλία σε προσφορές!

Όλες οι παραπάνω δημιουργίες είναι των Eno's Fine Art-elier και Handmade by Aristi.

Όλες οι παραπάνω δημιουργίες είναι των E...

Όλες οι παραπάνω δημιουργίες είναι των Eno's Fine Art-elier και Handmade by Aristi.

Λαμπάδες της Ν. Χατήρα στην γκαλερί Cube.

Λαμπάδες της Ν. Χατήρα στην γκαλερί Cube.

Λαμπάδες της Ν. Χατήρα στην γκαλερί Cube.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight