Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Υπερψηφίστηκε η πρόταση της Δημοτικής αρχής - Εκφράζει τη λύπη της για την άρνηση της κυβέρνησης για σίτιση των μαθητών

Υπερψηφίστηκε η πρόταση της Δημοτικής αρ...

Το Δημοτικό Συμβούλιο δηλώνει κατηγορηματικά ότι θα διεκδικήσει την παροχή ενός γεύματος ημερησίως για τους μαθητές

Υπερψηφίστηκε η πρόταση της Δημοτικής Αρχής προς το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων, για την αρνητική στάση της Κυβέρνησης που αφορά στη σίτιση των μαθητών και στην παραγραφή των συσσωρευμένων οφειλών των Σχολικών Επιτροπών.

Συγκεκριμένα στο κείμενο που κατέθεσε η Δημοτική Αρχή στη σημερινή συνεδρίαση του Σώματος και εστάλη στα Μέσα ενημέρωσης αναφέρονται τα εξής:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων εκφράζει το βαθύ προβληματισμό του και την μεγάλη του λύπη για την αρνητική στάση που κράτησε η κυβέρνηση στις τροπολογίες που κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας για την «Αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης».

Τροπολογίες  που αφορούσαν – μεταξύ των άλλων- την παροχή ενός γεύματος την μέρα στους μαθητές με δαπάνη του κρατικού προϋπολογισμού και την διαγραφή των χρεών των σχολικών επιτροπών στις επιχειρήσεις ηλεκτρισμού – ύδρευσης - αποχέτευσης, τηλεπικοινωνιών, θέρμανσης αφού με την υποχρηματοδότηση των Δήμων (έχει μειωθεί πάνω από 65%) της οικονομικής επιχορήγησης τους κινδυνεύουν να διακοπούν.

Στις σημερινές συνθήκες που πλατιά στρώματα έχουν οδηγηθεί στην υπερχρέωση και στην οικονομική ασφυξία σαν αποτέλεσμα των αντεργατικών – αντιλαϊκών επιλογών για την έξοδο από την κρίση και να διευκολυνθεί η ανάκαμψη της κερδοφορίας του κεφαλαίου η αποδοχή των συγκεκριμένων  ρυθμίσεων  από την κυβέρνηση αποτελούσε ύψιστη ανάγκη και υποχρέωση της για να πάρουν μια ανάσα οι λαϊκές οικογένειες.

Αντίθετα η συγκυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ παρότι προεκλογικά υπόσχονταν υποστήριξη στα λαϊκά στρώματα και ανάκτηση απωλειών των χρόνων της κρίσης δεν τις έκανε αποδεκτές.

Με αυτή της την ενέργεια  βάζει και αυτή το λιθαράκι της στη διατήρηση της άσχημης οικονομικής κατάστασης του λαού μας.

Δεσμευμένη στις αντιλαϊκές ράγες της  Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική στην πράξη με προπαγανδιστικά πυροτεχνήματα στα λόγια για να αποπροσανατολίσει το λαό και να ελέγξει τις δίκαιες αντιδράσεις και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που είναι ο μόνος δρόμος - σε ένα βαθμό-να αποσπάσουν λύσεις έστω και μερικής  ανακούφισης των αναγκών του.

Το Δημοτικό Συμβούλιο δηλώνει κατηγορηματικά ότι θα συνεχίσει με όλες τις δυνάμεις του και με όλους τους τρόπους ώστε να συμβάλει στην προσπάθεια να ανακουφιστεί η λαϊκή οικογένεια από τα βάρη της κρίσης & διεκδικεί:

Την παροχή ενός γεύματος ημερησίως για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Την παραγραφή των οφειλών των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου στις επιχειρήσεις ΔΕΗ, ΟΤΕ , ΔΕΥΑΠ της περιόδου 2010-2014 ύψους 809.165€.

Η πρόταση ψηφίσματος υπερψηφίστηκε από τις παρατάξεις της πλειοψηφίας και της αντιπολίτευσης πλην των παρατάξεων της Μείζονος αντιπολίτευσης του Κώστα Χριστόπουλου και της ΡΑΠ που κατέθεσαν και ψήφισαν δικές τους προτάσεις καθότι προσέγγισαν το θέμα των συσσιτίων με διαφορετική αντίληψη από αυτή της Δημοτικής Αρχής.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις