Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κηδεύτηκε ο πρώην μαέστρος της Μπαντίνας Πατρών Ανδρέας Γιαννόπουλος -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Κηδεύτηκε ο πρώην μαέστρος της Μπαντίνας...

Στις 3.30 το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη Παραλίας Πατρών -Πολύς ο κόσμος που τον αποχαιρέτησε

Στις 3.30 το μεσημέρι σήμερα Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015 και υπό βροχή, τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη Παραλίας Πατρών η νεκρώσιμος ακολουθία  για τον 55χρονο Ανδρέα Γιαννόπουλο, πρώην μαέστρο της Μπατίνας, του Δήμου Πατρέων, ο οποίος έφυγε από τη ζωή, μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα.

Ο εκλιπών που έχαιρε της εκτιμήσεως της Πατραικής κοινωνίας και είχε προσφέρει πολλά στο έργο της Μπαντίνας του Δήμου και γενικότερα στην τοπική μουσική, είχε υποβληθεί πρόσφατα σε μεταμόσχευση μυελού των οστών στη Μονάδα του ΠΓΝΠ. Ο Ανδρέας Γιαννόπουλος κράτησε τη μπαγκέτα της Μπαντίνας του Δήμου Πατρέων, για 15 περίπου χρόνια. Μάλιστα στην Μπαντίνα είχε συμμετάσχει νωρίτερα κι ο ίδιος ως μέλος της.

Είναι αξιοσημείωτο όπως έγραψε και η εφημερίδα Πελοπόννησος, ότι μέχρι την τελευταία του στιγμή έστελνε μηνύματα συμπαράστασης και βοήθειας σε άλλους ασθενείς. Στις 5 Μαρτίου 2015 ο Ανδρέας Γιαννόπουλος ζητούσε βοήθεια για ασθενή με τον οποίο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «δίνουμε μαζί τη μάχη».

Ο Ανδρέας Γιαννόπουλος ήταν παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Νικολέτα Σιδηροπούλου και είχαν αποκτήσει έναν γιο, τον Ανδρόνικο.

Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε απέραντη θλίψη στην μουσική κοινότητα της Πάτρας και ιδιαίτερα στην Δημοτική Μουσική, οι μουσικοί της οποίας ήταν σήμερα εκεί στον ιερό ναό του Αγίου Ιωάννη Παραλίας Πατρών για να τον αποχαιρετήσουν.

Ο μαέστρος, είχε συνταξιοδοτηθεί από το 2011.

Ήταν άνθρωπος της προσφοράς και των έργων και είχε ξεχωρίσει και για το ταλέντο του ως κλαρινίστας στην Μπάντα αλλά και ως μαέστρος της Μπαντίνας. Διακρινόταν πάντα από ευγένεια, οργανωτικότητα και δοτικότητα προς τους μικρούς μουσικούς.

Οι φωτό είναι του Δημήτρη Χριστοδουλόπουλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις